Nacer Bouhanni a câștigat etapa a patra în urma unui sprint masiv.

Etapa a patra a început cu stângul pentru organizatori. Condițiile meteorologice nefaste au făcut ca startul să se dea la kilometrul 60 al etapei programate inițial. Astfel, etapa a patra urma să aibă doar 134.4 km, în loc de 194.4 așa cum era prevăzut.

În mod paradoxal, după startvremea s-a îmbunătățit semnificativ, iar spre finalul soarele și-a făcut apariția. Un semn bun și ideal pentru atacuri în finalul etapei.

Romain Bardet a fost primul nume sonor care și-a încercat mâna, cu aproximativ 12 kilometri înainte de final. Din nefericire, rutierul francez de la AG2R La Mondiale nu a impus un ritm suficient de alert, iar încercarea sa a fost imediat oprită de plutonul furibund.

Câțiva kilometri mai târziu, Chris Froome și Alejandro Valverde și-au arătat colții, iar alături de Marc Soler și de David Gaudu au încercat să evadeze. Nici efortul lor nu a fost foarte susținut, iar cu aproximativ patru kilometri înainte de finalul etapei, aveam un deznodământ destul de cert. Sprint masiv.

Victorios a fost astăzi Nacer Bouhanni, sprinterul celor de la Cofidis. El a fost urmat de Davide Cimolai (FDJ), învingătorul primei etape din Volta a Catalunya. Podiumul zilei a fost completat de Daryl Impey, în timp ce Edmondson, Smith, Serry, Gasparotto, Vakoc, Rojas și Mollema au completat topul primilor zece.

În clasamentul general, Tejay Van Garderen continuă să conducă nestingherit. El este urmat de Samuel Sanchez, coechipier său de la BMC, la o distanță de 41 de secunde, în timp ce podiumul provizoriu al acestui ierarhii este completat de Geraint Thomas, aflat la o distanță de 44 de secunde în urma americanului de la BMC.

Turul Cataluniei va continua mâine, 24 august, cu etapa a cincea, programată pe o distanță de 182 de kilometri, cu startul la Valls și finalul la Lo Port.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.