Greg van Avermaet s-a impus în Gent-Wevelgem.

Pe o distanță de 249.2 kilometri, ediția din acest an din Gent-Wevelgem se anunța una deosebit de interesantă. Învingătorul de anul trecut, Peter Sagan și marele său rival, Greg van Avermaet, erau principalii favoriți.

În mod tradițional, pavatele și cățărările erau prezente în Gent-Wevelgem. Nici în acest an, nu s-a făcut rabat de la această tradiție, iar în traseul ediției 2017 aveam 11 asemenea secțiuni.

În prima parte a întrecerii nu au existat evenimente deosebit de notabile. Primul moment cu adevărat dificil a venit după kilometrul 200, atunci când o busculadă a aruncat la pământ o parte bună din pluton.

Ultimii 35 de kilometri au fost marcați de desprinderea din pluton a principalilor favoriți, Peter Sagan și Greg van Avermaet. Alături de ei, regăseam și alte nume grele, cu șanse mari la victorie, cum ar fi Tom Boonen, Fernando Gaviria sau John Degenkolb.

Ultimii 20 de kilometri ai întrecerii au adus și atacul decisiv din partea lui Greg van Avermaet, urmat de Jens Keukeleire. Peter Sagan a refuzat să răspundă atacului lui Van Avermaet și pe fondul lipsei de colaborare a lui Niki Terpstra, care avea scuza prezenței lui Fernando Gaviria în plutonul urmăritor, aceștia au pierdut mutarea decisivă.

Din nefericire pentru deținătorul titlului de campion mondial, Van Avermaet a avut un ritm susținut până la final, iar Peter Sagan s-a văzut din nou învins de marele său rival de la BMC Racing.

Victoria urma să se decidă între Greg van Avermaet și Jens Keukeleire, dar rutierul de la Team Orica-Scott nu a avut nici o șansă în fața sprinterului de la BMC. Astfel, Greg van Avermaet sparge gheața în Gent-Wevelgem și obține prima victorie din carieră în această cursă clasică.

Jens Keukeleire s-a clasat pe locul secund, în timp ce Peter Sagan a fost the best of the rest, venind pe locul al treilea, la o distanță de șase secunde de învingător. Niki Terpstra și John Degenkolb au completat topul primilor cinci, în timp ce în primii zece s-au mai clasat Tom Boonen, Jens Debusschere, Michael Matthews, Fernando Gaviria și Sacha Modolo.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.