Primăvara a sosit și și-a intrat pe deplin în drepturi. Fiecare pasionat de ciclism își poate aduce acum tributul zeului Soare care ne lovește din plin cu a sa prezență în aceste zile superbe de martie.

Orice antrenament, orice plimbare cu bicicleta poate fi însoțită și de puțină muzică de calitate. O primă recomandare a echipei ciclism.ro vine din partea lui Paul Athes, adică subsemnatul.

Încă de pe la 15 ani ascult cu mare plăcere Kraftwerk. Deși prefer albumul Computerwelt, lansat în 1981, astăzi, voi face o mică propagandă celui mai cunoscut album al formației germane, Tour de France Soundtracks.

Acest album are o istorie aparte. Single-ul Tour de France a apărut în 1983, cu douăzeci de ani înaintea albumului. De altfel, pe 4 august 2003, încăpățanarea lui Ralf Hutter a devenit realitate, iar albumul Tour de France Soundtracks a fost lansat după o îndelungă așteptare.

Sunetele pieselor de bicicletă, dar și cele specifice efortului ciclistic, fac din Tour de France Soundtracks o alegere cel puțin inspirată pentru a avea un fundal pe cinste în timpul antrenamentului/plimbării.

Kraftwerk a redefinit muzica, dar și legăturile aparent inexistente între muzică și ciclism. Folosirea sunetelor specifice ciclismului fac din acest album incredibil ceva unic. Pe lângă emblematica piesă Tour de France, în jurul căreia care este înfăptuit albumul, mai sunt și alte melodii cu tematică aferentă ciclismului. Elektro Kardiogramm, Vitamin sau Aero Dynamik sunt alte piese care te pot inspira să dai totul din tine atunci când pedalezi.

Prin intermediul sunetelor futuriste din Tour de France Soundtracks, Kraftwerk nu transmit doar pasiunea lor uriașă pentru ciclism ci și o stare de transă care poate să-ți creeze o motivație suplimentară pentru a da totul atunci când pedalezi. O recomandare imperativă pentru orice pasionat al ciclismului care se respectă!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.