Philippe Gilbert s-a impus în prima etapă din Driedaagse De Panne-Koksijde.

Ultima competiție majoră înainte de Turul Flandrei a debutat astăzi direct cu etapa regină. În mod tradițional, prima zi din cele trei a avut loc între De Panne și Zottegem.

Ziua a început cu multe incidente, dar cel mai serios a fost cel al lui Kusnetsov, rutierul de la Katusha-Alpecin. Rusul a rămas înțepenit în gardul viu de pe marginea șoselei, dar în cele din urmă a fost scos de acolo.

Ultimii kilometri ai întrecerii au marcat și atacurile îndelung așteptate. Plutonul a fost decimat în mai multe grupulețe. În față, Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) dădea tonul întrecerii. Eroul local era urmat de Luke Durbridge (Orica-Scott), cel care se ținea scai de belgian.

Cu aproximativ 15 kilometri înainte de final, a sosit și atacul decisiv, pe ultima parcurgere a cățărării pavate Muur van Geraardsbergen. Philippe Gilbert s-a desprins și a pus un ecart substanțial față de urmăritori.

În cele din urmă, victoria din prima etapă i-a revenit campionului național al Belgiei. Gilbert a fost urmat de Luke Durbridge, la 17 secunde, și de Simone Consonni (UAE Team Emirates) la 34 de secunde.

Clasamentul general este puțin diferit, datorită bonificațiilor. Același Philipp Gilbert conduce, urmat de Durbridge, la 22 de secunde și de Simone Consonni la 43 de secunde.

Competiția belgiană va continua mâine cu etapa secundă care se va desfășura între Zottegem și Koksijde, pe o distanță de 192.9 km.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.