Mavic a lansat de curând primele imagini oficiale cu noii pantofi pentru șosea Comete Ultimate.

Cu un preț prohibitiv de 1000€, noua pereche de pantofi full-carbon produsă de compania franceză oferă o stabilitate și o eficiență mai mare decât pantofii tradiționali de ciclism.

”Conceptul a constat în crearea unor pantofi rigizi, stabili și ușori”, spun cei de la Mavic. ”Am reușit acest lucru prin eliminarea tălpii clasice și crearea unei structuri complete, în care este integrată și talpa”.

Practic, francezii au creat un pantof într-un pantof, o construcție similară cu cea a clăparilor folosiți la ski. Structura din carbon pe care o puteți vedea mai jos a fost completată la interior cu un material cu capacități de ventilație nemaiîntâlnite până acum.

La proiectul Comete se lucrează încă din 2011, de atunci fiind testate mai multe prototipuri, Daniel Martin fiind unul dintre cicliștii ce au folosit acești pantofi înainte de a fi lansați oficial.

Cu ajutorul construcției lor unice, acești pantofi vor pune la treabă mai mulți mușchi în timpul pedalatului, cel puțin așa susțin cei de la Mavic. Tot ei spun că trăgând o linie la finalul testelor, au constatat o creștere de 15% a eficienței în comparație cu modelul Cosmic.

Doar 240g cântărește un pantof, iar dacă chiar îți dorești să dai 1000€ pe o pereche de pantofi, atunci va trebui să aștepți până pe 24 aprilie, când aceștia vor ajunge în magazine.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.