Julian Alaphilippe s-a impus în etapa a patra din Paris – Nice

Șefia lui Arnaud Demare urma să se încheie astăzi, indiferent de rezultatul contratimpului. Fără veleități în această probă, sprinterul de la FDJ a pierdut tricoul galben din Paris-Nice.

Victoria i-a revenit lui Julian Alaphilippe, cel care a preluat și tricoul galben de lider al clasamentului general. Rutierul francez, component al formației Quick – Step Floors, a fost cel mai rapid om al zilei și a impresionat printr-un ritm susținut și constant.

Marele învins al zilei a fost Alberto Contador. Spaniolul părea cu o mână pe victoria de etapă de astăzi, după un contratimp ce ne-a reamintit de acel Contador de acum un deceniu.

Contador a fost nevoit să se recunoască învins în cele din urmă. El a încheiat la nouăsprezece secunde în urma lui Alaphillipe și a reintrat în topul primilor zece în clasamentul din Paris-Nice.

Tony Gallopin a completat podiumul și urcă pe locul secund în clasamentul general. Liderul formației Lotto-Soudal în Paris – Nice a fost foarte aproape să-l învingă și pe Contador. Gorka Izagirre a încheiat în același timp cu Tony Gallopin, dar diferența s-a făcut la zecimi, iar rutierul de la Movistar a ratat in extremis prezența pe podiumul final al zilei.

Ilnur Zakarin a avut o nouă evoluție foarte bună, iar rusul de la Team Katusha-Alpecin a încheiat topul primilor la 33 de secunde în urma lui Alaphilippe. În primii zece s-au mai clasat David de la Cruz, Michael Matthews, Sergio Henao, Ion Izagirre și Richie Porte.

În clasamentul general, noul lider este câștigătorul de astăzi, Julian Alaphilippe. Francezul este urmat de Tony Gallopin la 33 de secunde, în timp ce Gorka Izagirre completează podiumul, ecartul dintre el și lider fiind de 47 de secunde.

Paris – Nice va continua mâine cu o etapă favorabilă sprinterilor și va desfășura între localitățile Quincié-en-Beaujolais și Bourg-de-Péage, pe o distanță de 199.5 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.