Philippe Gilbert s-a impus în cea de-a 101-a ediție a Turului Flandrei.

Cea de-a 101-a ediție din Turul Flandrei programa în mod tradițional numeroase cățărări și drumuri pavate pe o distanță de 260.8 kilometri.

Prima parte a zilei a zilei a fost lipsită de evenimente foarte notabile. O evadare formată din opt oameni a atins apogeul cu aproximativ 150 de kilometri înainte de final, atunci când aveau un avans de aproximativ 11 minute și jumătate.

Primele secțiuni de cățărare și de drumuri pavate au început să topească din avantajul evadaților. La parcurgerea legendarului drum pavat De Muur van Geraardsbergen, cu aproximativ 90 de kilometri înainte de final, un grup condus de Team Sky s-a desprins de pluton.

Vreme de aproximativ 40 de kilometri, acest nou grup restrâns a condus autoritar cursa. Cu ceva mai mult de 50 de kilometri înainte de final, Philippe Gilbert a atacat și s-a desprins. În spatele său, grupul restrâns, din care făceau parte marii favoriți Sagan și van Avermaet, era pe urmele belgianului.

Aflat la ultima sa prezență în Turul Flandrei, Tom Boonen a capitulat atunci când pe Taaienberg a întâmpinat o problemă mecanică la bicicletă. În mod ironic, Taaienberg este supranumit “Dealul lui Boonen”, datorită faptului că își asigurase în trecut patru dintre cele cinci victorii din E3 Harelbeke pe această porțiune de traseu.

Încet, dar sigur, campionul Belgiei a forțat și s-a dus la peste un minut de urmăritori. Spre finalul cursei, Sagan, van Avermaet, Naesen și Van Baarle au rămas cei care mai puteau spera să îl ajungă pe Gilbert. Însă, pe penultima secțiune de pavate, Sagan a căzut și i-a angrenat în incident și pe van Avermaet și Naesen. Dacă van Avermaet a reușit să plece mai departe, Sagan a trebuit să schimbe bicicleta. De acum un lucru era cert. Peter Sagan nu își apăra victoria obținută aici în 2016.

După ultima secțiune de pavate, Philippe Gilbert a mai încetinit din ritmul incendiar și la un moment dat începuseră să apară speranțe pentru noul grup al urmăritorilor, format din Van Avermaet, Van Baarle și Terpstra.

Ultimul kilometru a reprezentat o adevărată plimbare duminicală pentru campionul Belgiei. După victoria din Cele trei zile de la De Panne, Gilbert trecea acum linia de sosire cu bicicleta în mână, după modelul propus de Diego Rosa.

Un sprint lejer pentru van Avermaet i-a asigurat belgianului de la BMC o nouă clasare pe podium. Niki Terpstra a fost cel de-al doilea om de la Quick-Step Floors care urca pe podium, în timp ce Dylan van Baarle încheia pe poziția a patra.

Plutonul urmăritor a sprintat pentru locul al cincilea. Alexander Kristoff a fost învingătorul acestui sprint, în timp ce Sacha Modolo, John Degenkolb, Filippo Pozzato, Sylvain Chavanel și Sonny Colbrelli au completat topul primilor zece clasați.

Mare favorit înaintea ediției din acest an, Peter Sagan a sosit cu restul plutonului la peste trei minute și jumătate de învingătorul zilei.

Pentru Gilbert această victorie reprezintă primul său succes din carieră în cea mai prestigioasă clasică flamandă.

Tour of Flanders 2017:

1 Philippe Gilbert (Quick-Step Floors)

6:23:45

2 Greg Van Avermaet (BMC)

+28”

3 Niki Terpstra (Quick-Step Floors)

,,

4 Dylan Van Baarle (Cannondale-Drapac)

,,

5 Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin)

+52”

6 Sacha Modolo (UAE Team Emirates)

,,

7 John Degenkolb (Trek-Segafredo)

,,

8 Filippo Pozzato (Wilier Triestina)

,,

9 Sylvain Chavanel (Direct Energie)

,,

10 Sonny Colbrelli (Bahrain Merida)

,,

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.