Între Turul Flandrei și Paris-Roubaix, rutierii ce nu iubesc pavatele își testează forțele în Turul Țării Bascilor, cursă ce a ajuns în acest an la a 57-a ediție.

Având deja o reputație de competiție nu foarte prietenoasă cu sprinterii prin prisma traseului, nici anul acesta rutierii foarte rapizi nu s-au înghesuit să ia startul în Turul Țării Bascilor. Astfel, fără rivali de calibrul său, Michael Matthews (Team Sunweb) a avut o misiune relativ facilă în prima rundă, australianul sprintând spre victorie în fața conaționalilor săi Jay McCarthy (Bora-hansgrohe) și Simon Gerrans (Orica-Scott).

Unul dintre principalii favoriți la victoria finală, Alberto Contador pare că urmează același tipar în cursele în care participă în 2017. Spaniolul a căzut în ultimul kilometru, însă, până la urmă, se pare că liderul echipei Trek-Segafredo a primit același timp cu Matthews.

Nu de aceeași șansă a beneficiat și Julian Alaphilippe, francezul făcând pană tocmai când atacase din pluton. Acesta a trecut linia de sosire cu o întârziere de peste 2 minute ce îl scoate din calculele clasamentului general într-o ediție a Turului Țării Bascilor cu un traseu foarte bun pentru puncheuri.

Clasamentul primei etape:

1 Michael Matthews (Team Sunweb)

3:45:07

2 Jay McCarthy (Bora-hansgrohe)

,,

3 Simon Gerrans (Orica-Scott)

,,

4 Jhonatan Restrepo (Katusha-Alpecin)

,,

5 Sean De Bie (Lotto Soudal)

,,

6 Maximiliano Richeze (Quick-Step Floors)

,,

7 Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac)

,,

8 Anthony Roux (FDJ)

,,

9 Ben Swift (UAE Team Emirates)

,,

10 Gregor Mühlberger (Bora-hansgrohe)

,,

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.