Pentru că bicicletele sunt destul de voluminoase în raport cu un bagaj normal, majoritatea companiilor aeriene percep costuri suplimentare pentru transportul lor.

Cei de la Yellow Jersey Insurance au avut o inițiativă foarte interesantă și au creat o serie de infografice foarte utile în special pentru cicliștii din Marea Britanie, însă care oferă o idee generală asupra costurilor de transport și cicliștilor din alte țări, mai ales că Londra este un important nod de transport aerian în Europa.

În ceea ce privește companiile aeriene românești, vă putem spune că Tarom percepe o taxă de 50€ pentru transportul bicicletei pe teritoriul țării, 100€ pentru Europa și Orientul Mijlociu și 200€ pentru restul lumii.

La Blue Air, bicicletele sunt acceptate la transport ca bagaj de cală în schimbul unei taxe de 25€/bucată/segment de zbor.

Ryanair, o companie aeriană străină, însă foarte populară pe segmentul low cost, percepe o taxă 60€ pentru transportul bicicletei dacă plata se face online și 70€ dacă plata e realizată în aeroport.

La Wizz Air nu este specificat un cost exact pentru biciclete, totul calculându-se în funcție de greutatea și mărimea bagajului.

1 COMMENT

  1. Hola,

    Multumesc pentru info. Merită precizat că la Tarom suma de 100 euro se aplica pe segment. Dus-intors = 200 euro
    Zi frumoasă!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.