Daniel Crista a prins în acest an un contract cu echipa continentală Christina Jewelry-Kuma, cu care a participat săptămâna trecută în cursa belgiană Le Triptyque des Monts et Chateaux.

„Orice cursă în Belgia e mai grea decât ce am avut până acum, e alt stil de a concura, drumuri înguste, urcări scurte grele și pavate”, ne-a spus Daniel Crista după prima experiență în tricoul echipei daneze.

Ca în orice cursă din Belgia, căzăturile în pluton nu au lipsit și, din păcate, în una dintre ele a fost implicat și ciclistul nostru.

„Din păcate am căzut și nu am reușit să mă mai mobilizez cum trebuie, mi-a fost frică să mai stau în față în pluton și dacă stai în spate, ai pierdut”.

Cea mai bună clasare a lui Daniel Crista în cursa belgiană a venit în contratimpul individual dominat de puștii minune ai celor de la Axeon Hagens Berman, unde a încheiat pe 44. Pentru vicecampionul României în proba de fond urmează tot în această lună o serie de curse în Danemarca.

„Urmează Gp Herninig, cursă în Danemarca, dar nu e UCI, apoi sunt 3 curse UCI tot acolo la sfârșitul lunii”.

În ceea ce privește acomodarea la noua sa echipă, Daniel Crista ne-a spus: „Eu cred că m-am acomodat cu toată echipa. Sunt foarte dedicați, nu au mulți bani, dar au altă mentalitate. Le pasă de cicliști”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.