David de la Cruz a câștigat etapa a treia din Turul Țării Bascilor. Marcel Kittel s-a impus în Scheldeprijs.

Etapa a treia din Turul Țării Bascilor avea pentru prima oară în ultimii 42 de ani un final la San Sebastian. A fost o etapă fără o desfășurare inedită în prima parte a cursei. O mică evadare s-a format la începutul zilei și a rezistat până cu aproape 20 de kilometri înainte de final.

A doua parte a zilei a fost mai animată. Julian Alaphilippe a tras o trântă zdravană, Simon Yates și Alejandro Valverde au spart. Dintre aceștia, doar Valverde a reușit să prindă plutonul din urmă.

Finalul etapei a fost marcat de numeroase atacuri. Doar unul a avut sorți de izbândă. Cu puțin mai mult de zece kilometri înainte de final, David de la Cruz a țâșnit din micul pluton de circa treizeci-patruzeci de rutieri.

Cu toate încercările disperate ale plutonului, el a obținut victoria în fața lui Michael Kwiatkowski, Jay McCarthy și Alejandro Valverde, clasat din nou foarte bine.

Giovanni Visconti a completat topul primilor cinci, în timp ce Rudy Molard, Diego Ulissi, Patrick Konrad, Tosh van der Sande și Warren Barguil au ocupat celelalte poziții din top ten.

Turul Țării Bascilor va continua mâine cu etapa a 4-a care se va desfășura între localitățile San Sebastian și Bilbao.

În Scheldeprijs a fost o cursă fără istoric. În urma unui sprint masiv, Marcel Kittel a completat dubla de astăzi a celor de la Quick-Step Floors cu o nouă victorie. Singurul eveniment notabil al întrecerii a avut loc cu patru kilometri înainte de finalul etapei, atunci când a avut loc o busculadă și mai mulți rutieri au căzut. Din fericire, marii favoriți la victorie nu s-au aflat printre rutierii implicați în incident.

În urma lui Marcel Kittel, podiumul clasicei belgiene a fost completat de Elia Viviani și Nacer Bouhanni. Jurgen Roelandts și Pascal Ackerman s-au clasat pe patru și cinci, în timp ce Rudy Barbier, Sebastian Langeveld, Marc Sarreau, Ramon Sinkeldam și Jonas van Genechten au completat topul primilor zece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.