Primoz Roglic s-a impus în etapa a patra din Turul Țării Bascilor.

Etapa a patra din Turul Țării Bascilor pornea de la San Sebastian și urma să aibă finalul la Bilbao după 174 de kilometri. La fel ca în zilele anterioare, o mică evadare s-a format după departe reel-ul din San Sebastian.

Câteva incidente majore au subțiat plutonul. Alberto Contador a fost implicat în două căzături pe parcursul zilei, iar spaniolul de la Trek-Segafredo a sosit la final cu o înfățișare asemănătoare cu cea a unui gladiator terfelit în luptă. Au existat și câteva abandonuri pe parcursul zilei din cauza căzăturilor, cele mai notabile fiind Stephen Cummings (Dimension Data), Jose Herrada (Movistar) și Daniel Navarro (Cofidis).

Cu aproximativ 17 kilometri înainte de final, evadarea a fost prinsă. Mai multe atacuri au apărut pe finalul etapei, dar singurul care a avut rezultate concludente a fost cel al lui Primoz Roglic.

La puțin timp după intrarea în ultimii doi kilometri, slovenul de la LottoNL-Jumbo a atacat, iar plutonul rarefiat nu a avut replică la atacul său. Cu toate eforturile asidue produse de sprintul micului grup, Primoz Roglic a reușit să-și adjudece victoria la Bilbao.

Michael Matthews l-a secondat și a obținut titlul de best of the rest. Podiumul zilei a fost completat de Giovanni Visconti, în timp ce Michael Kwiatkowski, Simon Yates, Patrick Konrad, Rudy Molard, Diego Ulissi, Emanuel Buchmann și Alejandro Valverde au completat topul primilor zece.

Clasamentul general a suferit doar modificări minore. Același David de la Cruz conduce, dar avansul său s-a diminuat la doar o secundă în fața lui Primoz Roglic, învingătorul de astăzi. Podiumul ierarhiei provizorii este completat de către Michal Kwiatkowski, în timp ce Alejandro Valverde, Patrick Konrad, Rudy Molard, George Bennett, Ruben Fernandez, Rigoberto Uran și Sam Oomen completează topul primilor zece la general.

Turul Țării Bascilor va continua mâine cu etapa regină care se va desfășura între Bilbao și Eibar, pe o distanță de 139.8 km.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.