Primoz Roglic a câștigat contratimpul individual de la Eibar. Alejandro Valverde s-a impus în clasamentul general din Turul Țării Bascilor.

Ultima etapă din Turul Țării Bascilor a programat un contratimp individual la Eibar, pe o lungime de 27.7 kilometri. Învingător în etapa a patra, slovenul Primoz Roglic a obținut cel de-al doilea succes în cursă, astăzi.

Rutierul echipei LottoNL-Jumbo a fost urmat de Alejandro Valverde, cel care și-a asigurat și victoria în clasamentul general al competiției. Spaniolul obține astfel primul său succes în Turul Țării Bascilor.

Ion Izagirre a completat podiumul zilei, în timp ce marele învins, Alberto Contador a ratat din nou o victorie ce părea sigură după prima parte a contratimpului. Rutierul de la Trek-Segafredo a ales să plece cu o bicicletă de șosea, pentru ca după porțiunea de cățărare să schimbe bicicleta. Ecartul în vârful cățărării îi era favorabil, dar pe secțiunea de plat, Contador s-a sufocat și a ratat atât victoria în etapă, cât și victoria la general.

David de la Cruz a fost foarte aproape de un nou podium. Spaniolul de la Quick-Step Floors a impresionat plăcut și a încheiat contratimpul individual de la Eibar pe un excelent loc cinci. În primii zece clasați, i-am mai regăsit pe Michael Matthews, Vasil Kiryienka, Diego Ulissi, Victor de la Parte și George Bennett.

În clasamentul general al competiției, Alejandro Valverde s-a impus în fața lui Alberto Contador. Pentru a treia oară în 2017, Contador a fost învins de rivalul său. De această dată, ecartul a fost de 17 secunde în favoarea lui El Bala. Din nou, glonțul străpunge pistolarul. Podiumul clasamentului general a fost completat de Ion Izagirre, cel care a sosit la 21 de secunde în urma conaționalului său. În topul primilor cinci, i-am regăsit pe David de la Cruz și Primoz Roglic.

Weekend-ul ciclistic se va încheia mâine cu Paris-Roubaix, cursa de adio a lui Tom Boonen.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.