Greg van Avermaet obține prima victorie într-o clasică monument dn carieră în Paris-Roubaix.

Ediția cu numărul 115 din Paris-Roubaix era strâns legată de Tom Boonen. După cum bine era cunoscut, belgianul rula astăzi în ultima sa cursă a carierei. Cu patru victorii aici, Boonen visa la un al cincilea triumf care-l punea în fruntea listei all time. La ora locală 11:15, mașina tehnică a fluturat steagul pentru depart reel, iar plutonul pornea la drum din Compiegne, gazda deja tradițională a startului din Paris-Roubaix.

Înainte de iadul pavatelor, au existat numeroase atacuri din pluton, dar toate au fost dejucate. La intrarea în prima zonă de pavate din total de 28, plutonul a început să se subțieze și au început să apară și tradiționalele căzături. Cu siguranță, această cursă ar fi fost un coșmar pentru Alberto Contador, cel care și-a făcut un obicei nefast în ultima vreme de a pica de pe bicicletă.

Revenind la nota serioasă a cursei, un grup fruntaș format din principalii favoriți s-a desprins. Boonen, Sagan, Van Avermaet sau Degenkolb se aflau în frunte. Primul care a aruncat mănușa a fost Sagan, dar atacul său a fost imediat respins de către Boonen și compania.

Imediat după atacul lui Sagan, Daniel Oss și alți câțiva rutieri s-au desprins și au format un mic pluton. În spate, Tom Boonen părea să fie lăsat la vatră, iar Sagan era acum urmărit de probleme mecanice la bicicleta sa. Cu doar treizeci de kilometri înainte, visul slovacului părea compromis.

Dublul campion mondial a revenit imediat în grupul lui Boonen, dar a fost desprins din nou pe ultimii kilometri, după o încercare disperată a lui Tom Boonen de a prinde din urmă plutonul în care se afla Greg van Avermaet.

Din acest moment, van Avermaet era favorit cert. Dacă se ajungea la sprint pe velodromul din Roubaix, belgianul avea toate atuurile pentru a-și trece în conturile sale primul monument clasic al carierei. Cu toate acestea, Paris-Roubaix a oferit multe surprize de-a lungul timpului, iar Zdenek Stybar și Sebastian Langeveld știau sta foarte bine acest amănunt.

Acest mic grup de trei rutieri a intrat în zona velodrumului. În mod ciudat, nici unul dintre cei implicați în lupta pentru victorie nu avea o experiență prea mare pe velodrom. Mai mult, pe ultimii metri ai clasicei, din cauza ritmului soporific, Jasper Stuyven și Gianni Moscon i-au prins din urmă.

Sprintul a fost declanșat de Zdenek Stybar. Asistam oare la o surpriză din partea celui desemnat să fie locotentn pentru Tom Boonen? N-a fost cazul. Greg van Avermaet a replicat cu un sprint de-a dreptul ucigător și s-a impus de o manieră categorică, cu un avans de mai mult de o bicicletă în fața lui Zdenek Stybar. Podiumul a fost completat de Sebastian Langeveld, în timp ce Jasper Stuyven și Gianni Moscon s-au mulțumit cu locurile patru și cinci.

Tom Boonen, aflat la ultima cursă a carierei, a refuzat să sprinteze, iar din grupul secund din care făcea, cel mai bun a fost Arnaud Demare, în fața lui Andre Greipel. Edwards Theuns a obținut un excelent loc opt, în timp ce Adrien Petit și John Degenkolb au completat topul primilor zece clasați.

Marea deziluzie a cursei a fost Peter Sagan. Cotat de casele de pariuri ca principal favorit înaintea startului, slovacul de la Bora-Hansgrohe, a încheiat în corzi o nouă clasică, iar palmaresul său din acest sezon rămâne unul modest.

Pentru învingătorul de astăzi, Greg van Avermaet, triumful din Paris-Roubaix reprezintă primul succes într-o cursă clasică monument.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.