Sonny Colbrelli s-a impus în clasica De Brabantse Pijl.

Ultima clasică de dinaintea celebrei Amstel Gold Race a fost lipsită de evenimente notabile în prima parte a zilei. Ultimii kilometri au făcut diferență, iar atacul decisiv a fost dat spre finalul întrecerii.

Un grupuleț restrâns a evadat din pluton. Sonny Colbrelli și Petr Vakoc erau principalii pretendenți la victorie din micul pluton de evadatori. Dacă ajungeau la sprint, Colbrelli avea prima sanșă la victorie, date fiind calitățile sale de sprinter.

Finalul a fost lipsit de dramatism. Italianul a nimicit restul grupului cu un sprint devastator și s-a impus fără emoții și la o distanță destul de mare față de următorul clasat, Petr Vakoc, câștigătorul din 2016.

Tiejs Benoot și Tim Wellens au adus clasări foarte bune pentru Lotto-Soudal, cu locurile trei și patru, în timp ce Bert-Jan Lindeman a completat topul primilor zece. În primii zece s-au mai clasat Dries Devenyns, Silvan Dillier, Victor Campenaerts și Laurence de Plus.

De Brabantse Pijl a precedat celebra Amstel Gold Race. Clasica olandeză se va desfășura duminică, 16 aprilie, între localitățile Maastricht și Valkenburg, pe o distanță de 261 de kilometri.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.