Au trecut câteva zile bune de la cea mai recentă înfrângere a lui Alberto Contador în fața lui Alejandro Valverde. Între timp, mai tânărul rutier de la Trek-Segafredo a reflectat din plin la evenimentele din ultima vreme. Alături de el, trebuie să recunosc că și subsemnatul a consemnat în adâncul sufletului niște notițe ciclistice personale.

Ratarea unei victorii aparent sigure în Țara Bascilor s-ar putea să-l zdruncine psihic pe Alberto. Cu tot cu stilul său gladiatorial, Contador nu poate trece cu vederea înfrângerile pe bandă rulantă. Mai ales că ele vin în fața marelui său rival și conațional, Alejandro Valverde.

Chiar dacă se află într-o formă sportivă destul de bună, Alberto Contador a clacat atunci când a venit vorba de îndeplinirea obiectivelor trasate. Pe lângă coșmarul valverdian, El Pistolero a ratat la mustață victoria în Paris-Nice în fața lui Sergio Henao. Cu toate acestea, savoarea atacului propus de Alberto din ultima etapă este și acum adânc întipărită în mentalul colectiv al fanilor ciclismului.

Revenind la Valverde, trebuie notat faptul că rutierul de la Movistar este mai bătrân decât Alberto cu mai bine de doi ani și jumătate. Acest amănunt este vital, mai ales date fiind vârstele destul de înaintate ale celor doi. În această primăvară, Valverde a părut să fie în elementul său. Sigur, el mereu a fost un ciclist de top, dar de multă vreme nu a mai avut această poftă sălbatică de succes. Rând pe rând, Turul Murciei, Ruta del Sol, Turul Cataluniei și Turul Țării Bascilor au reintrat în posesia lui El Bala. Mai mult, Alberto Contador a suferit înfrângeri dureroase în ultimele trei competiții enumerate.

Apogeul coșmarului valverdian a venit probabil în Ruta del Sol. Pentru doar o secundă întârziere, Alberto Contador s-a văzut nevoit să se mulțumească cu locul secund. Probabil, din acel moment și Alejandro Valverde a primit imboldul de a spera la mai multe victorii. Până la urmă, cu toate că Valverde pare atemporal, el se apropie cu pași din ce în ce mai grăbiți spre finalul unei cariere superbe.

Fără îndoială, Alejandro Valverde va încerca din răsputeri să-și mărească palmaresul dumnezeiesc în clasicele mult iubite din Ardeni. În același timp, Alberto Contador probabil că va continua să viseze la o nouă victorie de mare tur. Să sperăm doar că reveria sa nu se va transforma într-un alt coșmar precum în ultimii ani. Până la urmă, Alejandro Valverde vine și în Le Tour și în Vuelta și cine știe, poate, poate vom asista la încă niște sesiuni terapeutice de coșmaruri valverdiene și pentru ceilalți rutieri. Ar fi păcat ca Alejandro Valverde să plece la pensie fără încă o victorie de mare tur. Până la urmă, vorbim de descendentul cel mai de seamă al lui Eddy Merckx din ciclismul actual, nu-i așa?

3 COMENTARII

  1. Salutare! Cele scrise despre Alberto Contador imi par juste si obiective. In privința lui Alejandro Valverde nu pot fi de acord cu următoarele:
    -Valverde nu a fost vreodata marele rival al lui Contador, cei doi vizând victorii in competiții diferite. Palmaresul lui Contador, cu 7(noua) mari tururi câștigate e net superior recoltei de 102 victorii de mai mica anvergura a lui Valverde. Pana la urma, in istorie raman învingătorii de mari tururi si cei din monumente, iar Valverde a câștigat doar o Vuelta si trei Liege-Bastogne-Liege.
    -Valverde nu va mai câștiga un mare tur. O competiție de trei saptamani e prea mult pentru ciclistul de 37 de ani care nu sta grozav la gestionarea unui efort de lunga durata(aici trebuie sa recunosc, cu durere, ca nici lui Contador nu-i mai dau multe șanse in Le Tour; ma tem ca idiotul de Tinkov stie ce vorbeste).
    -in momentul de fata Froome si Quintana sunt cu un cap peste toti; Quintana va asasina Giro, iar Le Tour va fi iarăși o procesiune trista in spatele lui Vroom-Vroom-Froome, cu palida miza a locului 2. Dixit!

  2. Am mâncat o virgula in ultimul paragraf. As fi recunoscător daca ati putea îndrepta eroarea. Toate cele bune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.