La câteva zile de la căzătura inexplicabilă a lui Niki Terpstra în Paris-Roubaix, furnizorul de biciclete al echipei Quick-Step Flors, Specialized, a anunțat că își asumă vina pentru cele întâmplate.

Terpstra, câștigător în 2014 al Infernului Nordului, a căzut din senin pe sectorul de piatră cubică dintre Maing și Monchaux-sur-Écaillon. Unul dintre fotografii aflați în cursă a surprins perfect momentul în care bicicleta olandezului rămâne brusc fără pipă și ghidon, devenind incontrolabilă.

”Componenta care a cedat era o piesă din aluminiu ce realiza conexiunea dintre gâtul furcii și pipă, produsă de noi la cerința lui Niki de a avea o bicicletă complet rigidă în această cursă”, a spus Mark Cote, responsabil al departamentului de marketing la Specialized.

”Am făcut un prototip pentru el în luna ianuarie pentru a-l testa în câteva curse. Apoi, ne-am întors în Morgan Hill, am produs un model îmbunătățit și am trimis cinci piese în Europa. Problema s-a produs la nivel de comunicare cu echipa de marketing, iar primul prototip nu a mai fost înlocuit cu modelele definitive pe bicicletele echipei Quick-Step Floors. Niki a folosit o componentă ce nu a trecut prin întregul proces de testare și tocmai acea piesă a cedat”.

Cei de la Specialized au analizat bicicleta lui Terpstra după cursă și au constatat că furca și cadru erau în stare perfectă, accidentul fiind produs de o fisură în cuveta prototip montată pe acea bicicletă.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.