Anquetil, Gimondi, Merckx, Hinault, Contador și Nibali. Ce au în comun acești cicliști? Toți cei șase s-au impus în toate cele trei mari tururi. Ultimul nume din această scurtă, dar selectă listă, Vincenzo Nibali a acceptat acest scurt interviu pentru ciclism.ro

ciclism.ro: Ești unul dintre cei doar șase cicliști care s-au impus în toate cele trei mari tururi. Cum te simți în legătură cu această imensă realizare.

Vincenzo Nibali: Să fiu sincer, nu mă gândesc prea mult la ce am realizat. Prefer să mă concentrez mereu pentru următorul obiectiv.

ciclism.ro: Așa cum spuneam adineaori, ai câștigat Giro, TdF și Vuelta. Care dintre aceste victorii sunt cele mai importante pentru tine?

Vincenzon Nibali: Victoria din Turul Franței și cea de anul trecut din Giro. Turul Franței este cea mai importantă cursă din lume și îți dă o reputație incredibilă. Giro este turul de casă și e cursa pe care am dorit să o câștig de când eram copil.

ciclism.ro: După patru ani petrecuți la Astana, din acest sezon concurezi pentru Team Bahrain Merida. Ce te-a determinat să faci această mutare curajoasă?

Vincenzo Nibali: Am vrut să experimentez ceva nou. Mi-a plăcut foarte proiectul propus de Team Bahrain Merida. Suntem o echipă foarte puternică și cred cu tărie că vom avea multe victorii împreună.

ciclism.ro: Cum este atmosfera în interiorul echipei?

Vincenzo Nibali: E foarte bună. Primul mare obiectiv al sezonului se apropie și suntem foarte determinați să facem o treabă bună în Turul Italiei. Săptămâna această vom concura în Turul Croației, ultima cursă la care participăm înainte de Giro.

ciclism.ro: După cum bine știm, folosirea frânelor pe disc este un subiect foarte controversat. Care e părerea ta? Ești de acord sau împotriva lor?

Vincenzo Nibali: Sunt de acord cu folosirea lor. Din perspectiva performanței, frânele pe disc sunt cele mai eficiente. Mai mult, cred că plutonul ar trebui să se hotarască în privința acestui subiect și să ajungem la un numitor comun.

ciclism.ro: Dat fiind faptul că te-ai născut în Italia, o țară cu o tradiție enormă în ciclism, ai avut idoli în copilărie?

Vincenzo Nibali: Mi-a plăcut mult de Francesco Moser. Curaj, forță și inteligență. Omul acesta le-a avut pe toate.

ciclism.ro: Ai avut un debut de sezon dificil. După cum bine știm, intenționezi să concurezi în Giro și Vuelta. Care sunt principalele obiective pentru aceste două mari tururi?

Vincenzo Nibali: Întotdeauna concurez pentru victorie.

ciclism.ro: Ai o poreclă foarte interesantă, Rechinul. Cine ți-a dat-o?

Vincenzo Nibali: Vine din partea fanilor mei mai vechi și probabil că vine de la felul în care concurez. Atac foarte des. De asemenea, sunt născut la Messina, un oraș cu ieșire la mare.

ciclism.ro: Dacă ai avea oportunitatea să concurezi împotriva unei legende din trecut, pe cine ai alege?

Vincenzo Nibali: Probabil Fausto Coppi sau Marco Pantani.

ciclism.ro: Ce sfaturi ar oferi Vincenzo Nibali cicliștilor tineri și dornici de afirmare?

Vincenzo Nibali: Trebuie să crezi în ceea ce faci și trebuie să muncești din greu. Ciclismul e o plăcere, dar necesită și multe sacrificii dacă vrei să ajungi sus.

ciclism.ro: Un mesaj pentru fanii tăi, Vincenzo?

Vincenzo Nibali: Sper să vă pot bucura cu rezultatele mele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.