Alejandro Valverde (Movistar) a câștigat Fleche Wallonne pentru a cincea oară în carieră, îmbunătățindu-și recordul stabilit anul trecut.

Nu este surprinzător, dacă ne gândim la forma pe care o traversează în acest început de sezon spaniolul. El Bala vine după victorii la general în Turul Andaluziei, Turul Cataluniei și în Turul Țării Bascilor.

Cursa valonă a început cu adevărat în ultimii 80 de kilometri, când au apărut cele nouă cățărări de pe traseu. Deși în față se aflau evadații, Alessandro De Marchi (BMC) s-a desprins din pluton, la al doilea atac, cu 34 de kilometri înainte de sosire.

Pe a două coborâre de pe Mur de Huy, Bob Jungels (QuickStep – Floors) a pornit în urmărirea lui De Marchi, dar luxemburghezul avea să-l prindă pe italian și să se distanțeze de el în ultimii 13 kilometri.

Avansul maxim de 50 de secunde al lui Jungels urma să se dovedească insuficient, deoarece trebuia să treacă peste ultima urcare pe Mur de Huy, iar echipele favoriților lucrau pentru liderii lor. Pe Mur de Huy, Bob Jungels a fost prins de pluton, iar David Gaudu (FDJ) a deschis artificiile, dar fără succes, pentru că experimentatul Alejandro Valverde a trecut primul linia de sosire cu o ușurință debordantă.

Clasament final:

1 Alejandro Valverde  (Movistar Team) 5:15:37
2 Daniel Martin (Quick-Step Floors) 0:00:01
3 Dylan Teuns (BMC Racing Team)  ”
4 Sergio Henao (Team Sky)  ”
5 Michael Albasini (Orica-Scott)  ”
6 Warren Barguil (Team Sunweb)  ”
7 Michal Kwiatkowski (Team Sky)  ”
8 Rudy Molard (FDJ)  ”
9 David Gaudu (FDJ)  ”
10 Diego Ulissi (UAE Team Emirates)  ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.