Nicola Ruffoni s-a impus în etapa a patra din Turul Croației. Eduard Grosu s-a clasat pe locul al nouălea.

Turul Croației a continua astăzi cu cea de-a patra etapă. Pe o distanță de 171 de kilometri, plutonul a pornit de la Crikvenica și urma să treacă linia de sosire la Umag.

După două clasări excelente în primele trei etape din Turul Croației, Eduard Grosu purta tricoul albastru, dedicat celui mai bun sprinter din această competiție.

Ziua a început cu o evadare în patru. Marangoni, Schinnagel, Turek și Di Sante au fost cei care au plecat la douăzeci de kilometri distanță de la depart reel-ul din Crikvenica.

Plutonul nu a forțat și avansul acestui grup a ajuns la un moment dat la peste patru minute. Pe măsură ce se apropiau de finalul etapei, rutierii din pluton s-au dezmeticit și au început să forțeze. Încet, dar sigur, avansul cvartetului evadator s-a topit sub lumina soarelui croat.

Cu toate eforturile disperate ale celor din pluton, evadatorii nu erau încă prinși. Cu mai puțin de doi kilometri înainte de final, cei patru încă aveau un avans considerabil, de zece secunde. În acel moment, Alan Marangoni, coechipierul lui Eduard Grosu la Nippo Vini Fantini, a hotărât că e momentul să atace.

Efortul său a fost unul solitar și părea că va da roade. Din păcate, el a fost prins pe ultima sută de metri de viteza amețitoare a celor din pluton. Victoria de etapă i-a revenit lui Nicola Ruffoni, de la Bardiani CSF. Podiumul zilei a fost completat de Riccardo Minali (Astana) și Ivan Savitskiy (Gazprom-Rusvelo).

Forma excelentă a celor de la Nippo Vini Fantini a continuat și astăzi. Echipa italiană a adus trei rutieri în top zece. Marco Canola a ratat in extremis podiumul și s-a clasat pe patru, în timp ce Alan Marangoni s-a consolat cu o clasare pe poziția a șasea.

Cel de-al treilea rutier de la Nippo-Vini Fantini clasat în top zece a fost Eduard Grosu. Sprinterul român a reușit o nouă clasare excelentă și a încheiat pe locul al nouălea. Totuși, conaționalul nostru a pierdut pentru moment tricoul albastru și a căzut până pe trei în această ierarhie.

În clasamentul general, Vincenzo Nibali a preluat tricoul în carouri. Italianul este urmat de fostul lider, spaniolul Jaime Garcia Roson și de Jan Hirt. În clasamentul tricoului albastru, Nicola Ruffoni devine noul lider, cu 53 de puncte. El este urmat de Riccardo Minali, cu 51 de puncte. Eduard Grosu completează podiumul acestei ierarhii cu 47 de puncte.

Turul Croației va continua mâine, cu etapa a cincea care se va desfășura între localitățile Poreč și Učka, pe o distanță de 141 de kilometri.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.