Lapierre Arthur Vichot

Dacă săptămâna trecută v-am prezentat bicicleta personalizată cu care Alejandro Valverde a câștigat Fleche Wallonne și Liege-Bastogne-Liege, astăzi a venit rândul unei alte biciclete ”custom made” pe care am vazut-o în clasicele din Ardeni.

Este vorba despre modelul Xelius SL realizat de Lapierre special pentru Arthur Vichot, campionul Franței în proba de fond, pe care l-am văzut și fotografiat înainte de Liege-Bastogne-Liege.

Lapierre Arthur Vichot

Spre deosebire de Canyon, cei de la Lapierre au fost ceva mai creativi în realizarea unui design deosebit pentru campionul Franței. Fără nici un dubiu, bicicleta lu Vichot este una dintre cele mai frumoase din pluton, cel puțin după gustul meu. Culorile tricolorului francez sunt îmbinate perfect pe cadrul Xelius SL, numele ciclistului de la FDJ fiind trecut foarte discret pe top tube.

Ce are particular acest cadru este modul în care seat stay-urile se prelungesc și se unesc cu top tube-ul și nu se opresc în seat tube ca la majoriteatea celorlalți producători. Rațiunea din spatele acestei modificări este strict legată de absorbția vibrațiilor în timpul pedalatului.

Ca la orice model de top, cablurile frânei spate și a deraioarelor sunt ascunse în cadru.

Deși cei de la Shimano au lansat de câteva luni noul grup electronic Dura-Ace 9150 Di2, Vichot folosește încă precedentul model, Dura-Ace 9070, plus un power meter SRM integrat în angrenaj.

Ghidolina, ghidonul și pipa sunt furnizate de PRO, companie aflată tot în portofoliul japonezilor de la Shimano.

Campionul Franței folosește o tijă de șa produsă tot de PRO, unul dintre puținele elemente care nu au nici o legătură cu Shimano fiind șaua Fizik.

În ciuda numeroaselor dealuri abrupte din Ardeni, Vichot a ales roțile aero Dura-Ace C50, o dimensiune a jantelor utilizată și de Valverde.

Foarte importante într-o cursă sunt și baieurile, iar cei de la FDJ folosesc, la fel ca multe alte echipe din pluton, baieuri produse de Continental.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.