Zi fără prea mare suspans atât în Turul Romandiei, cât și în Turul Yorkshire, competiție ce a debutat astăzi în Marea Britanie.

În ambele curse victoria s-a decis la sprint, Elia Viviani (Sky) fiind cel mai rapid în etapa a 3-a a cursei elvețiene, în timp ce în runda inaugurală din Yorkshire, Dylan Groenewegen (LottoNl-Jumbo) l-a învins pe Caleb Ewan (Orica-Scott) pentru câțiva milimetri.

Pentru Viviani, acest succes vine după mai bine de un an de la precedentul și fix în ziua în care a aflat că nu a prins echipa pe care cei de la Sky o vor alinia la startul ediției centenare a Turului Italiei. Chiar dacă Alexander Edmondson (Orica-Scott) a anticipat sprintul și a deschis un spațiu față de pluton, Viviani a rămas calm și l-a prins pe australian, pentru ca în ultimii 150m să iasă în vânt și să îl depășească. Sonny Colbrelli (Bahrain Merida) a terminat pe locul doi, iar Michael Schwarzmann (Bora-hansgrohe) a completat podiumul zilei.

Fabio Felline (Trek-Segafredo) rămâne în galben în Turul Romandiei, cu două zile înainte de final. Mâine este programată etapa regină, iar duminică un contratimp individual.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.