Chiar dacă cel mai puternic rutier în etapa regină a Turului Romandiei a fost fără nici un dubiu Richie Porte (BMC), Simon Yates a fost cel care a triumfat la finalul zilei.

Ciclistul echipei Orica-Scott a atacat de departe, desprinzându-se de pluton pe penultima cățărare a etapei. Tot pe această ascensiune, Chris Froome (Sky) a dat impresia că se simte foarte bine și că vrea să dea un atac similar cu cel al lui Yates, însă triplul câștigător al Turului Franței nu a fost lăsat de rivalii săi să plece.

Ceea ce părea o demonstrație de virtuozitate din partea lui Froome pe Le Sepey avea să se transforme într-un fiasco pe ultima ascensiune a zilei, pe care Froome nu a reușit să țină pasul nici cu rutieri de calibrul lui Richard Carapaz sau Pello Bilbao.

La polul opus, Richie Porte confirma forma excepțională pe care a arătat-o încă din Turul Down Under și îi lăsa pe toți favoriții în urmă. Singurul de care Porte nu s-a putut descotorosi a fost Simon Yates, prins din evadare în ultimii kilometri. Cu niște cifre mai mult decât uimitoare (7,4w/kg timp de 7min32s!!!), Porte a demonstrat că poate fi principalul contracandidat al lui Froome la victoria în Turul Franței în luna iulie.

Cu această victorie de etapă, Yates preia șefia clasamentul general cu un avans de 18s în fața lui Porte. Mâine este programat un contratimp individual în lungime de 18,3km ce va decide câștigătorul din Turul Romandiei.

 

Clasamentul etapei a 4-a: 

1 Simon Yates (Orica-Scott)

4:10:03

2 Richie Porte (BMC)

,,

3 Emanuel Buchmann (Bora-hansgrohe)

+30”

4 Tejay Van Garderen (BMC)

+43”

5 Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac)

+52”

6 Diego Ulissi (UAE Team Emirates)

,,

7 Pierre Roger Latour (AG2R)

,,

8 Louis Meintjes (UAE Team Emirates)

,,

9 Damien Howson (Orica-Scott)

,,

10 David Gaudu (FDJ)

,,

Clasamentul general după etapa a 4-a:

1 Simon Yates (Orica-Scott)

16:50:35

2 Richie Porte (BMC)

+19”

3 Emanuel Buchmann (Bora-hansgrohe)

+38”

4 Fabio Felline (Trek-Segafredo)

+44”

5 Primoz Roglic (LottoNl-Jumbo)

+53”

6 Ion Izagirre (Bahrain Merida)

+56”

7 Bob Jungels (Quick-Step Floors)

,,

8 Diego Ulissi (UAE Team Emirates)

+58”

9 Damien Howson (Orica-Scott)

+59”

10 Jesus Herrada (Movistar)

,,

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.