Richie Porte

După prestația uluitoare de ieri, Richie Porte ne-a arătat iarăși că traversează un an de grație în contratimpul individual din ultima etapă a Turului Romandiei.

Rutierul de la BMC avea de recuperat înaintea ultimei runde un ecart de 18s față de liderul cursei, Simon Yates. La primul cronometraj intermediar, Porte îl deposeda deja pe ciclistul echipei Orica-Scott de tricoul galben, iar singura necunoscută rămânea victoria de etapă.

Australianul nu a riscat foarte mult pe coborârea ce a urmat în a doua parte a traseului, astfel că până la final a pierdut câteva secunde în raport cu Primoz Roglic (LottoNl-Jumbo), cel ce avea să obțină cel mai bun timp în contratimpul de 18,3km. Cu acest succes, slovenul își consolidează statutul de contratimpist de temut, la care a început să lucreze încă din 2016 cu o victorie de răsunet în Turul Italiei.

După prestația mediocră de ieri, Chris Froome și-a regăsit picioarele și a terminat în primii 10 în etapă. Strategia britanicului pare să se fi schimbat în ultimele sezoane în ceea ce privește abordarea Turului Franței, aceasta semănând din ce în ce mai mult cu cea a lui Lance Armstrong: curse cât mai puține în prima parte a sezonului și clasări modeste. De cealaltă parte, după un sezon de acomodare la BMC, Porte pare mai pregătit ca niciodată de a se bate de la egal la egal cu Froome pentru victoria finală în Turul Franței și păstrează aceeași strategie de la Sky, abordând fiecare cursă pe etape la intensitate maximă.

Clasamentul etapei a 5-a:

1 Primoz Roglic (LottoNl-Jumbo)

24:58

2 Richie Porte (BMC)

+08”

3 Tejay Van Garderen (BMC)

+34”

4 Ion Izagirre (Bahrain Merida)

,,

5 Fabio Felline (Trek-Segafredo)

,,

6 Andrey Amador (Movistar)

+35”

7 Jonathan Castroviejo (Movistar)

+41”

8 Lennard Kämna (Team Sunweb)

+42”

9 Chris Froome (Team Sky)

+46”

10 Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin)

,,

 

Clasamentul general final:

1 Richie Porte (BMC)

17:16:00

2 Simon Yates (Orica-Scott)

+21”

3 Primoz Roglic (LottoNl-Jumbo)

+26”

4 Fabio Felline (Trek-Segafredo)

+51”

5 Ion Izagirre (Bahrain Merida)

+1’03”

6 Tejay Van Garderen (BMC)

+1’16”

7 Wilco Kelderman (Team Sunweb)

+1’21”

8 Bob Jungels (Quick-Step Floors)

+1’22”

9 Jesus Herrada (Movistar)

,,

10 Emanuel Buchmann (Bora-hansgrohe)

+1’24”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.