Canyon Ultimate CF SLX Valverde

ciclism.ro vă prezintă bicicleta personalizată cu care Alejandro Valverde a câștigat miercuri Fleche Wallonne pentru a cincea oară în carieră.

Cei de la Canyon i-au pus la dispoziție lui Valverde începând din luna februarie două biciclete Ultimate CF SLX care celebrau cele o sută de victorii obținute de spaniol în prolifica sa carieră. Între timp, Valverde a ajuns la cota 107 în numai câteva săptămâni, însă până la următorul număr rotund liderul echipei Movistar va continua să pedaleze pe aceste biciclete.

Fiind prezent în Liege pentru a urmări de aproape cele două clasice din Ardeni, am reușit în una din zilele dintre curse să fac câteva fotografii bicicletei cu care Valverde și-a îmbunătățit propriul record din Fleche Wallonne și cu care va încerca să obțină a patra victorie în Liege-Bastogne-Liege în această duminică.

Cei de la Movistar folosesc de ani buni grupul de componente de top de la Campagnolo, Super Record EPS, spaniolii fiind fideli companiei cu cea mai mare tradiție în producția de groupseturi și nu numai.

Designul conceput de inginerii de la Canyon este destul de minimalist, dar realizat cu bun gust. Porecla lui Valverde, Bala (glonțul), este trecută pe seat tube, alături numărul 100.

bicicleta Alejandro Valverde

Roțile sunt furnizate tot de Campagnolo, Valverde alegând varianta cea mai aerodinamică – Bora Ultra 50 – într-un mix cu cadrul Canyon pentru cățărători – Ultimate CF SLX.

De asemenea, rutierul spaniol preferă varianta de ghidon+pipă mai puțin aerodinamică, dar mai confortabilă, în detrimentul opțiunii integrate super-aero, pe care alți colegi de-ai săi o folosesc chiar și în cursele cu mulți metri diferență de nivel.

Pedalele Look rămân și în acest an opțiunea celor de la Movistar, modelul Keo Blade fiind unul dintre cele mai populare în pluton, alături de pedalele Dura-Ace de la Shimano.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.