Orbea Orca Cofidis

Continuăm seria în care vă prezentăm bicicletele ”băieților mari” cu modelul pe care pedalează cicliștii de la Cofidis.

După unul dintre cele mai lungi parteneriate din ciclism alături de Euskaltel, spaniolii de la Orbea au dispărut din WorldTour la sfârșitul lui 2013, când echipa bască s-a desființat. După un an de pauză, Orbea a revenit în prim-plan în 2015, când compania din Mallabia a devenit furnizorul de biciclete al echipei franceze Cofidis. Chiar dacă nu s-a întors încă în prima ligă a ciclismului, producătorul spaniol are expunere alături de Cofidis în majoritatea curselor patronate de ASO, inclusiv Turul Franței și Vuelta.

Bicicleta din imagini este cea a lui Stephane Rossetto, vicecampion al Franței în proba de contratimp în urmă cu doi ani, când a fost la doar 2s de titlul național. Numele rutierului de 30 de ani este trecut pe top tube, alături de tricolorul francez.

În mod oarecum neconvențional, cadrele sunt vopsite complet în negru, roșul arhicunoscut al companiei Cofidis regăsindu-se într-o cantitate neglijabilă doar pe furcă.

În ceea ce privește transmisia, rutierii de la Cofidis folosesc un amestec între componente Shimano și FSA. Deraioarele, pinioanele și lanțul sunt Shimano Dura-Ace 9070, în timp ce angrenajul este FSA K-Force Light, cu un power meter SRM încorporat.

Roțile Vision sunt produse tot de italienii de la FSA, aceștia fiind furnizorii echipei Cofidis și la capitolul ghidoane, pipe și tije de șa.

Șaua Prologo CPC Airing Nago Evo Nack are un aspect original. ”Vulcanii” de pe suprafața șeii, așa cum i-a denumit chiar producătorul, oferă o aderență mai bună în timpul pedalatului și lasă un mic spațiu între șaua proporiu-zisă și ciclist prin care să circule aerul.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.