Lukas Pöstlberger s-a impus în prima etapă a ediției centenare a Turului Italiei.

Ediția 100 a Turului Italiei a debutat cu un moment de reculegere adus în memoria lui Michele Scarponi, decedat într-un accident nefericit acum două săptămâni. Prima etapă a avut startul la Alghero, în Sardinia. Echipa Astana a plecat prima pentru a-l onora pe Scarponi, iar plutonul i-a urmat un minut mai târziu.

Încă din debutul etapei am avut de-a face cu o evadare formată din cinci rutieri. Această încercare a fost sortită eșecului, dar, efortul admirabil, i-a adus tricoul albastru lui Cesare Benedetti. De altfel, Bora-hansgrohe a plecat la finalul primei zile din Giro cu toate tricourile posibile.

După ce evadarea a fost prinsă de pluton, scenariul așteptat era cel al sprintului masiv. Cu aproape un kilometru înainte de final, Lukas Pöstlberger a decis să atace și pe fondul unei căzături ce a bulversat plutonul. Dacă inițial ofensiva austriacului de la Bora-hansgrohe părea anemică și sortită eșecului, el a mărit constant ecartul.

În ceea ce s-a dovedit a fi o primă surpriză uriașă, Lukas Pöstlberger și-a adjudecat o victorie nesperată. Totodată, rutierul austriac a plecat și cu alte trei tricouri distinctive, cel alb, cel ciclam și cel roz. În spatele său, Caleb Ewan a încheiat în postura de the best of the rest. Andre Greipel a completat podiumul zilei.

Eroii locali și-au cam dezamăgit fanii astăzi. Doar doi rutieri italieni s-au clasat în top zece. Mai mult, ei au încheiat topul primilor cinci. Giacomo Nizzolo și Sacha Modolo au salvat o primă etapă mai degrabă modestă pentru peninsulari, mai ales că alți doi italieni de la Bardiani CSF au fost prinși dopați ieri. În topul primilor zece s-au mai clasat Kristian Sbaragli, Jasper Stuyven, Ryan Gibbons, Sam Bennett și Phil Bauhaus.

Clasamentul general este identic cu cel al etapei inaugurale. Cu toate acestea, primii trei au un mic avans față de ceilalți rutieri datorită bonificațiilor. Astfel, același Lukas Pöstlberger este liderul clasamentului general, cu un avans de patru secunde în fața lui Caleb Ewan și cu șase secunde în fața lui Andre Greipel. Tot Lukas Pöstlberger conduce și în clasamentul celor mai buni sprinteri, în timp ce coechipierul său, Cesare Benedetti este liderul în clasamentul celor mai buni cățărători.

Ediția centenară a Turului Italiei va continua mâine, cu etapa a doua. Startul festiv va avea loc la Olbia, iar după 226 de kilometri, finish-ul va avea loc la Tortoli.


Clasamentul primei etape din Turul Italiei 2017:

1 Lukas Pöstlberger (Bora-hansgrohe)

5:13:35

2 Caleb Ewan (Orica-Scott)

,,

3 André Greipel (Lotto Soudal)

,,

4 Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo)

,,

5 Sacha Modolo (UAE Team Emirates)

,,

6 Kristian Sbaragli (Dimension Data)

,,

7 Jasper Stuyven (Trek-Segafredo)

,,

8 Ryan Gibbons (Dimension Data)

,,

9 Sam Bennett (Bora-hansgrohe)

,,

10 Phil Bauhaus (Team Sunweb)

,,

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.