Andre Greipel s-a impus în etapa a doua din Turul Italiei și devine noul lider al clasamentului general.  

Etapa a doua a ediției centenare a Turului Italia a debutat cu o vreme superbă la Olbia. Pe o distanță de 226 de kilometri, rutierii angrenați au plecat. Încă din debutul etapei, o evadare s-a format. În mod surprinzător, Daniel Teklehaimanot a fost prezent din nou într-o astfel de tentativă, după ce, ieri, rutierul din Eritrea a fost dat dispărut până aproape de final de pluton.

Pe lângă rutierul de la Dimension Data, ceilalți colegi de evadare au fost Lukasz Owsian, Ilia Koshevoy, Evgeny Shalunov și Simone Andreetta.   Etapa de astăzi avea un profil mediu de dificultate, iar conform specialiștilor era cotată cu două stele dintr-un maxim de cinci. Același Daniel Teklehaimanot a mai scris o pagină de istoria când a câștigat ultima cățărare și și-a asigurat matematic tricoul albastru, dedicat celui mai bun cățărător.

Rutierul din Eritrea a devenit primul ciclist din țara sa care reușește să își adjudece acest tricou distinctiv în Turul Italiei, fie și provizoriu. El a mai izbutit o performanță similară și în Turul Franței, în 2015, el purtând tricoul alb cu buline roșii vreme de câteva zile.

Imediat după finalul ascensiunii de categoria a doua, Daniel Teklehaimanot și compania au fost prinși de plutonul condus în mod furibond de echipa lui Vincenzo Nibali, Bahrain-Merida. Până spre finalul etapei, s-a instaurat o aparentă acalmie.

Finalul etapei ne purta către orașul Tortoli. În mod neașteptat și contrar expectanțelor, finish-ul urma să fie un sprint masiv. Un pluton de aproximativ 100 de rutieri au trecut cu brio peste ultima cățărare a zilei.

Andre Greipel s-a impus după un sprint devastator și și-a adjudecat două tricouri distinctive. Pe cel roz, dedicat celui mai bine clasat rutier și cel ciclamiu, dedicat celui mai bun sprinter.  Marele învins al zilei a fost Fernando Gaviria. Spaniolul de la Quick-Step Floors părea capabil să câștige etapa, dar în cele din urmă a încheiat doar pe patru, în urma lui Roberto Ferrari și Jasper Stuyven. În primii zece s-au mai clasat, în ordine, Kristian Sbaragli, Enrico Battaglin, Ryan Gibbons, Geraint Thomas, Caleb Ewan și Rui Costa.

 În clasamentul general al Turului Italiei, Andre Greipel a preluat tricoul roz de la Lukas Postlberger. Austriacul îl secondează acum, la patru secunde distanță, în timp ce podiumul este completat de Caleb Ewan. Australianul de Orica-Scott are de recuperat un ecart de opt secunde. Roberto Ferrari și Jasper Stuyven completează topul primilor cinci, în timp ce, Pavel Brutt, Kristian Sbaragli, Ryan Gibbons, Fernando Gaviria și Enrico Battaglin completează primele zece poziții ale ierarhiei provizorii.

Daniel Teklehaimanot conduce clasamentul celui mai bun cățărător, în timp ce învingătorul de astăzi, Andre Greipel a preluat tricoul ciclamiu, destinat celui mai bun sprinter. Lukas Postlberger a rămas cu un singur tricou distinctiv, cel alb, dedicat celui mai bun tânăr.

 Ediția centenară a Turului Italiei va continua mâine cu etapa a treia. Pe o distanță de 148 de kilometri, plutonul va pleca de la Tortoli și va sosi la Cagliari, acolo unde, șansele unui sprint masiv sunt mult mai mari decât erau astăzi

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.