Daniel Crista a participat în această săptămână în Turul Rhône-Alpes Isère, cursă pe etape disputată în sud-estul Franței ce a adus la start trei echipe ce vor participa anul acesta în Turul Franței – Cofidis, Wanty – Groupe Gobert, Direct Energie – plus Caja Rural, o prezență constantă în Vuelta.

Ciclistul nostru a fost singurul sportiv al echipei Christina Jewelry-Kuma ce a supraviețuit în cursă după patru etape aprige.

”Am incercat în fiecare zi să merg în evadare”, ne-a spus rutierul din Reșița. ”În prima zi am fost doar cât să vin pe 2 la o cățărare. Când m-a prins plutonul nu am reușit să îmi revin, am tras foarte tare, plutonul mergea la maxim, etapa fiind de 125km”.

Nu mai puțin de șase cățărări au figurat pe traseul primei etape, ce a fost câștigată în cele din urmă de francezul Jeremy Cornu de la Direct Energie. Cornu avea să iasă cu totul din calculele ierarhiei generale după etapa a 3-a, când Marco Minnaard de la Wanty-Groupe Gobert prelua prima poziție.

”În etapa regină m-am simțit bine, dar nu am fost poziționat bine când a venit cea mai grea urcare și oamenii se rupeau în fața mea și era imposibil să trec peste toți pentru a ajunge grupul principal”, ne-a spus Daniel Crista.

”Apoi, în ultima etapă a plouat încă de la start foarte tare. Am înghețat de frig. După ce s-au liniștit atacurile în care am fost și eu o bună parte, mi-am luat geaca de iarnă și pelerina de ploaie. Bineînțeles că s-au îmbibat cu apă și aveau vreo 15 kg. Când le-am dat jos în ultimii 40km am simțit că zbor. Finalul a fost haotic cu multe atacuri, dar am dat tot ca să fiu în față Din păcate, evadarea inițială a ajuns la sfârșit cu 6 oameni și eu am venit pe 9 la pluton. Au fost în ziua aia 30 de abandonuri, deci a fost super greu.”

Doar 70 de cicliști au încheiat Turul Rhône-Alpes Isère, iar tocmai în ziua cu cele mai grele condiții meteorologice, Daniel Crista a obținut cea mai bună clasare, un loc 15 muncit și izbutit în fața unor rutieri de la echipe mult mai mari.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.