Fernando Gaviria s-a impus în etapa a treia din Turul Italiei și a devenit noul lider al clasamentului general.

A treia zi a ediției centenare a început la Tortoli și urma să se încheie la Cagliari, după doar 148 de kilometri. Încă din debutul etapei, o evadare a fost formată. Patru rutieri, printre care și Kristian Sbaragli s-au desprins de pluton. După primul sprint intermediar, Sbaragli a renunțat la evadare și a revenit în pluton.

Dat fiind faptul că etapa a fost scurtă și profilul ei nu a fost unul solicitant, evadarea nu a avut în nici un moment un avantaj atât de mare ca în zilele precedente. Cu aproximativ 30 de kilometri înainte de final, plutonul i-a prins pe cei trei evadați. Imediat după aceea, un vant lateral a început să creeze dificultăți.

Ca urmare a rafalelor de vânt, s-a creat o ruptură în pluton. 11 cicliști, printre care șase de la Quick-Step Floors, s-au aflat în acest mic grup care a preluat inițiativa. Printre numele cele mai importante aflate aici, îi regăseam pe Konstantin Sioutsou, Fernando Gaviria sau Bob Jungels.

Tactica celor de la Quick-Step Floors a început să dea roade. Andre Greipel, liderul clasamentului general, nu era în acest mic pluton și foarte probabil, urma să piardă tricoul roz, decernat celui mai bine clasat rutier la general. Finalul etapei a fost foarte previzibil. Dat fiind faptul că echipa Quick-Step Floors avea șase rutieri în acest grup și dat fiind profilul finish-ului, Fernando Gaviria era de acum principalul favorit la victorie. Zis și făcut, iar tânărul sprinter columbian a izbutit să triumfe în cele din urmă, fără prea mari emoții.

Podiumul zilei a fost completat de Rudiger Sellig și Giacomo Nizzolo. Nathan Haas și Max Richeze au încheiat pe patru și cinci, în timp ce ceilalți doi care au rezistat din grupul inițial au fost Konstantin Sioutsou și Bob Jungels, sosiți la trei secunde distanță. Primele zece poziții au fost completate de Caleb Ewan, Sacha Modolo și de Andre Greipel, cel care a cedat tricoul roz după finalul etapei a treia.

În clasamentul general, Fernando Gaviria este noul deținător al tricoului roz. El este urmat la o distanță de nouă secunde de Andre Greipel, în timp ce, Lukas Postlberger, Bob Jungels și Konstantin Sioutsou îl urmează, cei trei având de recuperat un deficit de 13 secunde. Topul primilor zece este completat, în ordine, de Caleb Ewan, Roberto Ferrari, Ryan Gibbons, Enrico Battaglin și Sacha Modolo.

Același Fernando Gaviria a preluat tricoul alb, dedicat celui mai bun tânăr. Andre Greipel se consolează cu tricoul ciclamiu, dedicat celui mai bun sprinter, în timp ce, Daniel Teklehaimanot rămâne până marți cu tricoul albastru, dedicat celui mai bun cățărător.

Turul Italiei va lua o binemeritată zi de pauză mâine. Ediția centenară din Giro va continua marți, cu prima etapă montană. Pe o distanță de 181 de kilometri, cu startul la Cefalu și finish-ul la Etna, ziua de marți va crea primele modificări majore în clasamentul general.


Clasamentul etapei a 3-a:

1 Fernando Gaviria (Quick-Step Floors)

3:26:33

2 Rüdiger Selig (Bora-hansgrohe)

,,

3 Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo)

,,

4 Nathan Haas (Dimension Data)

,,

5 Maximiliano Richeze (Quick-Step Floors)

,,

6 Kanstantsin Siutsou (Bahrain Merida)

+03”

7 Bob Jungels (Quick-Step Floors)

,,

8 Caleb Ewan (Orica-Scott)

+13”

9 Sacha Modolo (UAE Team Emirates)

,,

10 Andre Greipel (Lotto Soudal)

,,

 

Clasamentul general după etapa a 3-a:

1 Fernando Gaviria (Quick-Step Floors)

14:45:16

2 André Greipel (Lotto Soudal)

+09”

3 Lukas Pöstlberger (Bora-hansgrohe)

+13”

4 Bob Jungels (Quick-Step Floors)

,,

5 Kanstantsin Siutsou (Bahrain Merida)

,,

6 Caleb Ewan (Orica-Scott)

+17”

7 Roberto Ferrari (UAE Team Emirates)

,,

8 Ryan Gibbons (Dimension Data)

+23”

9 Enrico Battaglin (LottoNl-Jumbo)

,,

10 Sacha Modolo (UAE Team Emirates)

,,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.