Campioana națională a României, Ana Maria Covrig, a schimbat în acest an echipa, lăsând Inpa-Bianchi pentru o altă formație italiană, Top Girls Fassa Bortolo.

“Am schimbat echipa pentru că noua formație este mai aproape de casă”, ne-a spus Ana, explicând decizia sa de a pleca de la Inpa-Bianchi după un sezon foarte bun. ”Le cunosc bine pe fete pentru că trăiesc în Italia de când aveam 7 ani, deci am concurat de când sunt mică cu ele.”

La 22 de ani, viața de ciclistă nu este tocmai ușoară, mai ales când mergi și la facultate în paralel. Tocmai de aceea, Ana Covrig a avut un debut de sezon 2017 mai domol.

”Anul acest am început pregătirea mai târziu, pentru că mă interesează să am rezultate bune în a doua parte a sezonului și pentru că am avut examene la facultate în iarnă.”

În 2016, ciclista noastră a câștigat ambele probe la Campionatele Naționale și a avut clasări excelente în cursele pe etape. Amintim aici un loc 11 la general în Turul Trentino, un loc 21 în Turul Italiei și un loc 14 în La Route de France.

”La fel ca și anul trecut, nu vreau să mă focalizez prea mult pe o cursă în particular, dar o să încerc să obțin rezultate cât mai bune la fiecare. Anul trecut m-am antrenat pentru cățărări pentru că speram să merg la Rio, dar caracteristicile mele nu sunt chiar alea. Îmi plac contratimpurile și atacurile în ultimii kilometri”.

Ciclismul feminin a înregistrat o creștere vizibilă în ultima vreme, din ce în ce mai multe curse de tradiție din ciclismul masculin oferind acum și o competiție pentru fete. Însă cum se vede această expansiune din interior?

”Da simt că a crescut, dar cred ca încă suntem departe de ciclismul masculin”, ne-a spus Ana Covrig.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.