Novo Nordisk

După ce anul trecut și-a făcut reapariția în calendarul competițional după o lungă absență, Turul Bihorului aduce și anul acesta câteva echipe foarte interesante în România.

Două formații pro-continentale vor veni la Oradea pentru a lua startul în cursa UCI 2.2. Androni-Sidermec este deja o prezență constantă în România, italienii reușind dubla anul trecut în Turul Bihorului prin Egan Bernal și Rodolfo Torres.

O premieră o reprezintă însă echipa americană Novo Nordisk, ce a fost invitată sezonul acesta în Milano-Sanremo și Tirreno-Adriatico. Formația de peste ocean este cunoscută drept o promotoare a luptei împotriva diabetului, toți cicliștii săi având o formă a acestei afecțiuni.

Celelalte 23 de echipe invitate sunt: ISD Jorbi (Ucraina), Unieuro Trevigiani-Hemus 1896 (Italia-Bulgaria), WSA Greenlife (Austria), Dukla Banska Bystrica (Slovacia), Bike Channel Canyon (Marea Britanie), CK Pribram (Cehia), Torku Sekerspor (Turcia), Tușnad (România), Big Hunter Beltrami Seanese (Italia), Cycling Team Friuli (Italia), Mungen (Ungaria), Forman Cinelli (Cehia), Steaua (România), Cipollini Iseo Serrature Rime (Italia), Kontent (Ungaria), Velos Bottecchia (Grecia), Nessebar (Bulgaria), DeGaVi Tipografia (Ungaria), ABMOL (Italia), Metalac (Serbia), plus naționalele Greciei, Serbiei și Moldovei.

Turul Bihorului debutează pe 2 iunie cu o etapă în linie ce începe și se termină în Oradea, urmată sâmbătă, 3 iunie, de două semi-etape, prima dintre ele cu un final la Stâna de Vale, iar a doua un contratimp individual de doar 1,9km. Competiția se încheie duminică, 4 iunie, cu un nou circuit prin județul Bihor și cu un final în Oradea.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.