Fernando Gaviria s-a impus în etapa a 12-a din Turul Italiei.

După contratimpul de acum două zile, Tom Dumoulin a preluat triumfal tricoul roz de la Nairo Quintana. Columbianul a făcut atunci un contratimp dezastruos, iar acum se afla în postura vânătorului. După ce ieri, Omar Freile s-a impus în etapa dintre Florența și Bagno di Romagna, astăzi, plutonul a avut o zi de relaxare.

Cu toate că am pornit la drumul celei mai etape din Giro 100, plutonul a avut o zi de liniște. Depart reel-ul s-a dat de la Forli și după 229 de kilometri, finish-ul etapei, urma să aibă loc la Reggio Emilia. Nici măcar evadarea de trei nu a părut astăzi prea convinsă. Dovada elocventă a fost ecartul care s-a menținut în mod constant în preajma ecartului de patru minute și jumătate.

Sub soarele ce strălucea puternic, scenariul a fost previzibil. După ce minuscula evadare a fost prinsă de pluton, sprintul masiv devenea o opțiune din ce în ce mai serioasă. Zis și făcut. Max Richeze a lansat sprintul pentru Fernando Gaviria, iar deținătorul tricoului ciclamiu s-a impus fără prea mari emoții și și-a majorat avansul în clasamentul dedicat celor mai bun sprinteri.

O nouă performanță excelentă pentru Jakub Mareczko. Italianul s-a clasat pe poziția secundă din nou, luându-i fața unui Sam Bennett aflat într-o formă excelentă. Phil Bauhaus a fost cel mai bine clasat dintre rutierii germani, cu locul al patrulea. Max Richeze a fost foarte aproape să prindă podiumul, dar a încheiat în cele din urmă pe cinci. Topul primilor zece a fost completat de Ruam Gibbons, Sacha Modolo, Andre Greipel, Jasper Stuyven și Roberto Ferrari.

În clasamentul general nu au existat modificări substanțiale. Tom Dumoulin își păstrează atât tricoul roz, cât și avansul colosal pe care îl are în fața lui Nairo Quintana. Columbianul îl secondează pe rutierul de la Sunweb, dar ecartul de 2:23 pare mai degrabă descurajator. Podiumul provizoriu este completat de Bauke Mollema, aflat la 2:38 în urma conaționalului său de la Sunweb. Thibaut Pinot și Vincenzo Nibali completează topul primilor cinci, în timp ce Andrey Amador, Bob Jungels, Domenico Pozzovivo, Tanel Kangert și Ilnur Zakarin conchid clasamentul primilor zece clasați.

Omar Freile a devenit oficial noul purtător al tricoului albastru, după ce a acumulat punctele necesare pentru a-l depăși pe Jan Polanc. În clasamentul tricoul ciclamiu, Fernando Gaviria continuă să domine nestingherit, el fiind principalul favorit pentru a-și adjudeca victoria în acest clasament. Tricoul alb este deținut în continuare de Bob Jungels, marele favorit la victoria acestei ierarhii.

Ediția centenară a Turului Italiei va continua mâine cu etapa a 13-a, care va porni din Reggio Emilia și se va încheia la Tortona, după 167 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.