Tom Dumoulin s-a impus în etapa a 14-a din cadrul ediției centenare a Turului Italiei.

Etapa a 14-a din Turul Italiei pornea cu un mare semn de întrebare. Va ataca Quintana sau va sta la cutie? Încă din începutul zilei, un triumvirat a încercat să evadeze din plutonul oarecum adormit. Atacul celor a fost unul reușit, iar evadarea a rezistat cu brio până către finalul zilei.

Cu un avantaj consistent în clasamentul general, Tom Dumoulin avea două opțiuni. Fie aștepta, fie ataca. Finalul zilei ne aducea pe celebra cățărare Oropa. Cea mai scurtă zi din Giro urma să aibă un deznodământ incendiar. Primul nume sonor care a dictat tonul pe ascensiunea finală a fost Nairo Quintana.

Columbianul de la Movistar a atacat, dar fără vlaga de pe Blockhaus. Mai degrabă anemică, ofensiva lui Quintana a fost imediat respinsă de Ilnur Zakarin și de Tom Dumoulin. Nici campionul en titre din Giro, Vincenzo Nibali nu a fost prea inspirat astăzi și forma slabă etalată și pe Blockhaus a continuat și pe Santuario di Oropa.

Finalul etapei i-a adus în prim-plan pe Ilnur Zakarin și Tom Dumoulin. Rusul de la Team Katusha-Alpecin a tras primul glonț de avertisment, însă, liderul clasamentului general a ripostat imediat și a obținut o victorie incredibilă în urma unui sprint final devastator.

Zakarin a fost nevoit să se recunoască învins astăzi și a sosit la trei secunde în urma tricoului roz, Tom Dumoulin. Podiumul zilei a fost completat de către Mikel Landa, cel care a mimat un atac pe începutul cățărării Santuario di Oropa. Nairo Quintana și Thibaut Pinot au fost marii învinși ai zilei, cei doi pretendenți la victoria finală nereușind decât clasări pe patru și cinci.

Adam Yates a mai salvat puțin blazonul său șifonat de o primă parte nereușită a Turului Italiei și a încheiat pe șase. Precum am spus și mai sus, marea dezamăgire a zilei a fost Vincenzo Nibali. Câștigătorul Turului Italiei de anul trecut a pierdut timp important în economia clasamentului general și a încheiat ziua pe un modest loc șapte. În primii zece s-au mai clasat Franco Pellizzotti, Steven Kruijswijk și Tanel Kangert.

În clasamentul general al ediției centenare a Turului Italiei, Tom Dumoulin continuă să conducă nestingherit. Mai mult, după victoria de astăzi, olandezul nu numai că s-a distanțat la general, dar a preluat și tricoul albastru de la Omar Freile. În ierarhia provizorie, Nairo Quintana și Thibaut Pinot completează podiumul, în timp ce Vincenzo Nibali și Ilnur Zakarin au profitat de pe urma zilei slabe a lui Bauke Mollema și au urcat câte o poziție. Topul primilor zece este completat de Tanel Kangert, Domenico Pozzovivo, Bob Jungels și Andrey Amador. Fernando Gaviria continuă să conducă în clasamentul sprinterilor, în timp ce Bob Jungels rămâne cu tricoul alb dedicat celui mai bun tânăr.

Ediția centenară a Turului Italiei va continua mâine, 21 mai, cu etapa a 15-a. Pe o distanță de 199 de kilometri, plutonul va porni de la Valdengo și va sosi la Bergamo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.