Tom Dumoulin

Tom Dumoulin s-a arătat vizibil deranjat de tactica abordată de Nairo Quintana și Vincenzo Nibali pe ultima cățărare a etapei a 18-a din Turul Italiei.

”Mă păzesc doar pe mine și încearcă să mă facă să pierd în loc să încerce să câștige ei”, a spus liderul cursei la finalul rundei de azi, în care Quintana și Nibali nu au răspuns atacurilor date de Thibaut Pinot, Ilnur Zakarin, Domenico Pozzovivo și Bauke Mollema, preferând să stea în trena lui Dumoulin.

”În ultimii kilometri au pierdut mult timp față de ceilalți cicliști de general. Chiar îmi doresc ca acest stil de concurat să îi facă să piardă podiumul de la Milano, ar fi foarte frumos și aș fi foarte fericit dacă s-ar întâmpla acest lucru”, a adăugat rutierul echipe Sunweb.

”Ar fi fost un scenariu de vis dacă alți rivali nu s-ar fi apropiat, dar Pinot mi-a luat un minut doar pentru că Nibali și Quintana au o alianță evidentă. E dreptul lor, dar mi-ar plăcea să piardă podiumul pentru un astfel de comportament. La final m-am simțit foarte puternic și am decis să le arăt că sunt viu încă”.

Într-un interviu pentru RAI, Nibali a răspuns: ”Dumoulin exagerează, poate să spună aceste lucruri după Milano. Și el poate să piardă locul pe podium. Există o karma și va plăti pe șosea pentru ce a spus. Pentru mine, locul 2 sau locul 3 e același lucru”.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.