Mikel Landa s-a impus în etapa a 19-a din Turul Italiei.

Înaintea startului de astăzi, controversele privind situația de acum două zile stârneau în continuare multe discuții în pluton. Acuze reciproce și cuvintele grele aruncate inutile aruncate între marii favoriți, Tom Dumoulin, Vincenzo Nibali și Nairo Quintana. Mai mult, în prima parte a zilei, tricoul roz s-a văzut distanțat de rivalii săi, dar a reușit să revină în cărți pe parcursul etapei.

O evadare cu un număr considerabil de rutieri s-a format. Printre aceștia, Mikel Landa, Luis Leon Sanchez, Rui Costa sau Pierre Roland își încercau șansa de a își trece în palmares o victorie de etapă. Avansul evadării a fost unul considerabil, iar șansele ca plutonul marilor favoriți în clasamentul general să-i ajungă din urmă erau aproape nule.

Spre finalul zilei, grupul evadaților a început să se fărâmițeze. Mikel Landa, deținătorul tricoului albastru dedicat celui mai bun cățărător a atacat, iar grupetto-ul format din Pierre Rolland și Rui Costa nu a mai avut nici un fel de răspuns. În spate, plutonul urmăritor se rarefia din ce în ce mai mult. Tom Dumoulin a fost desprins din nou de Quintana și Nibali. Cu cât ne apropiam mai mult de finish-ul zilei, cu atât olandezul pierdea din ce în ce mai mult timp.

Mikel Landa a sosit nestingherit la Piancavallo și practic și-a asigurat victoria matematică în clasamentul tricoului albastru. Rutierul de la Team Sky a fost urmat de Rui Costa și Pierre Rolland. Topul primilor zece a fost completat în ordine de Pello Bilbao, Sebastian Henao, Evgeny Shalunov, Luis Leon Sanchez, Matteo Busato, Lorenzo Rota și Ilia Koshevoy.

Din plutonul favoriților, Thibaut Pinot a fost cel care a lansat un atac devastator și a recuperat o parte din ecartul care-l separa de tricoul roz deținut până astăzi de Tom Dumoulin. Grupetto-ul lui Quintana și Nibali a fost separat de două secunde, dar cel mai important, columbianul de la Movistar a preluat tricoul roz înapoi de la Dumoulin.

Clasamentul general a suferit modificări radicale. Astfel, Nairo Quintana și-a recuperat tricoul distinctiv pierdut acum câteva zile. El are acum un avantaj mic, dar considerabil, în fața lui Tom Dumoulin. Podiumul este completat de Vincenzo Nibali, cel care are doar 43 de secunde de recuperat față de Quintana. Ca dramatismul să fie total, Thibaut Pinot este și el la sub un minut în urma columbianului de la Movistar. Ilnur Zakarin și Domenico Pozzovivo sunt ultimii care mai au șanse teoretice la victoria în Giro, în timp ce, Bauke Mollema, Adam Yates, Bob Jungels și Steven Kruijswijk completează topul primilor zece clasați.

Ediția centenară a Turului Italiei va continua mâine cu penultima etapă care se va desfășura între localitățile Pordenone și Asiego, pe o distanță de 190 de kilometri.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.