Tom Dumoulin

Tom Dumoulin a dat peste cap toate calculele rivalilor săi, spulberând concurența în contratimpul individual din etapa a 10-a a Turului Italiei.

Deși a pierdut câteva kilograme pentru a fi mai combativ pe cățărări, se pare că rutierul echipei Sunweb nu a pierdut deloc din puterea cu care a câștigat probe de contratimp anul trecut atât în Giro, cât și în Turul Franței.

Vicecampionul olimpic a plecat fulminant de pe rampa de start din centrul orașului Foligno și încă din primii metri a început să își clădească un avantaj ce a crescut aproape permanent până la final.

Înainte ca Dumoulin să treacă linia de sosire, Geraint Thomas (Sky) stabilise cel mai bun timp pe traseul în lungime de 39,8km, însă olandezul reușea o performanță excepțională, oprind cronometru la 50min37s, un timp cu 49s mai bun decât cel al lui Thomas. Fostul lider al Turului Italiei, Bob Jungels (Quick-Step Floors) a încheiat etapa pe 3, suficient pentru a reintra în posesia tricoului alb.

Atât Nairo Quintana, dar mai ales Thibaut Pinot (FDJ), au avut prestații sub așteptări și au sosit în Montefalco cu un ecart de peste 2 minute în raport cu Dumoulin. De evoluțiile mediocre ale celor doi au profiat Bauke Mollema (Trek-Segafredo) care face saltul pe locul 3 în clasamentul general, dar și Vincenzo Nibali (Bahrain Merida), care s-a apropiat la 24s de Quintana.

Dumoulin preia tricoul roz cu un avans substanțial – 2min23s – față de columbian, avantaj ce pare în acest moment, la mijlocul Turului Italiei, greu de recuperat, mai ales dacă ținem cont că în ultima etapă este programat un nou contratimp individual. Bauke Mollema se află la 2min38s în spatele olandezului, Pinot la 2min40s, iar Nibali la 2min47s.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.