Câteva probleme cu un accident minor de circulație în localitatea Șuncuiuș au întârziat puțin startul festiv din Piața Unirii din Oradea. În cele din urmă, totul a revenit la normal iar cei 146 de rutieri au plecat la drum. 180 de kilometri avea plutonul de parcurs într-o buclă care avea atât startul, cât și finalul la Oradea

Nici nu a început bine ziua că a existat deja un incident serios la ieșirea din Aleșd. În această busculadă, Vladislav Pridcoi a avut cel mai mult de suferit, componentul echipei naționale a Republicii Moldova fiind nevoit să abandoneze ceva mai încolo în etapă.

Încă după startul real al zilei, au existat câteva tentative de a sparge aparenta acalmie. Mai multe tentative de evadare n-au avut sorți de izbândă, până când, Mattia Bais, Daniel Crista, Martini Boubal și Kevin Rivera Serrano au trasul lozul câștigător. De altfel, sprinturile intermediare și cățărările zilei au fost câștigate de câte un om diferit. Mattia Bais a obținut 6 puncte din sprinturile intermediare, în timp ce Martini Boubal a scos maximul de puncte, 20, din cățărări.

Această evadare a avut un avans maxim de aproximativ trei minute, dar în cele din urmă, a fost prinsă de plutonul în fruntea căruia rutierii de la Androni Giocattoli au dus trena. În ultimii kilometri ai zilei au existat mici probleme, Martin Vicak, fiind implicat într-o căzătură ușoară la intrarea în Oradea.

Finalul zilei le-a aparținut celor de la Androni Giocattoli. Veniți și în acest an din postura de mari favoriți la victoria finală, italienii au reușit să plece după prima zi de concurs cu prima victorie. Matteo Malucelli s-a impus relativ lejer în fața lui Charalampos Kastrantas și Ivan Balykin. Cel mai bine clasat rutier român a fost evadatul Daniel Crista, componentul formației Steaua București reușind să se claseze pe un rezonabil loc 16.

Având în vedere că aceasta a fost prima zi din cadrul Turului Ciclist al Bihorului, clasamentul general al competiției este identic cu clasamentul etapei. Astfel, Matteo Malucelli va îmbraca mâine dimineață tricoul galben, cu toate că tot el deține și tricoul alb dedicat celui mai bun sprinter. Celelalte tricouri distinctive sunt deținute de Martin Boubal (cel mai bun cățărător), Mattia Bais (sprinturi intermediare) și Giovanni Guglielmi (cel mai bun tânăr).

Ziua a doua a Turului Ciclist al Bihorului va fi împărțită în două subetape. În prima parte a zilei, rutierii plutonului vor pleca de la Oradea și vor sosi, după 86 de kilometri, la Stâna de Vale, în timp ce, după-amiază, a doua parte a zilei va fi completată de un contratimp individual de doi kilometri în centrul Oradiei.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.