Ediția a doua a Turului Ciclist al Bihorului a debutat aseară cu prezentarea oficială a echipelor care vor lua parte la competiția din Bihor. Spre deosebire de prima ediție de anul trecut, mica buclă bihoreană va avea loc la începutul lunii iunie.

Prima etapă va avea loc astăzi și va porni din Oradea. Localitățile prin care va trece această primă zi de concurs vor fi Oradea-Aleșd-Brațca-Pocola-Băile Felix-Oradea, pe o distanță de 180 de kilometri.

A doua zi de concurs va fi împărțită în două segmente. În prima parte a zilei, rutierii din pluton vor avea etapa 2A, cu startul la Oradea și finalul în cățărare, la Stâna de Vale, pe o distanță de 86 de kilometri. În a doua parte a zilei, plutonul va fi angrenat într-un scurt contratimp individual de 2 kilometri în centrul orașului Oradea.

Ultima zi de concurs va aduce și etapa a treia. Startul va avea loc la Oradea, cu finalul tot la Oradea, după 161 de kilometri și după ce plutonul va trece și prin localitățile Săcuieni, Otomani, Marghita, Pădurea Neagră și Aleșd. Duminică după-amiază, imediat după finalul ultimei etape, va avea loc festivitatea de premiere în Piața Unirii din Oradea.

Trebuie reamintit faptul că Egan Bernal, învingătorul de anul trecut nu va fi prezent la startul ediției din 2017. Tânărul rutier columbian de la Androni Giocattoli se află în centrul interesul echipelor din World Tour, Team Sky și Movistar fiind interesate de serviciile sale.

La nivelul echipelor, avem câteva noutăți, cea mai sonoră fiind participarea celor de Team Novo Nordisk, prima echipă americană prezentă la o competiție organizată în România. Totodată, nu putem cu vederea prezența echipelor românești, Steaua București și Tușnad Cycling Team, ultima fiind singura echipă continentală din România.

Mica buclă bihoreană va debuta astăzi cu startul festiv programat la ora 12 în Piața Unirii din Oradea.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.