O figură legendară a ciclismului italian, Gianni Savio a fost foarte amabil și ne-a acordat un scurt, dar cuprinzător interviu. Am discutat cu el despre Turul Bihorului, despre situația lui Egan Bernal, dar și despre multe alte lucruri mai mult sau mai puțin ciclistice.

ciclism.ro: Alături de mine îl am pe legendarul Gianni Savio, team managerul formației Androni-Sidermec. Întâi de toate, felicitări pentru cele două victorii de până acum. Cum vă simțiți în urma acestor succese?

Gianni Savio: Vă mulțumesc. Felicitările mele către rutierii echipei. În această dimineață (n.r. ieri dimineață), la ședința tehnică, le-am explicat că echipa trebuie să controleze cursa pe zona de plat și de asemenea, prin intermediul celor trei cățărători, să încercăm să obținem victoria la Stâna de Vale. Rodolfo Torres a fost capabil să câștige. Avem și locul al treilea, prin Ivan Sosa. De asemenea, Kevin Rivera a venit în top 20.

ciclism.ro: Ați avut trei oamenii pe locuri fruntașe, dar ce ne puteți spune despre Egan Bernal, învingătorul de anul trecut. Tot mai multe zvonuri îl dau ca plecat fie la Sky, fie la Movistar. Ce ne puteți spune?

Gianni Savio: Anul acesta el concurează pentru noi și va încheia sezonul alături de Androni-Sidermec. Avem un obiectiv major de îndeplinit. Ne dorim să câștigăm campionatul italian la echipe. La momentul actual, suntem pe primul loc în clasamentul general. Dacă vom rămâne pe poziția fruntașă, vom primi dreptul de a participa în Giro anul viitor. Anul acesta s-a produs o mare nedreptate. În mai toate interviurile, am anunțat că vom participa la ediția centenară. Avem echipă bună, am avut și rezultate pe măsură. Mi-a părut rău că nu am fost acceptați, dar, deja ne gândim la viitor. Cât despre Egan Bernal? Anul acesta va concura alături de noi. Anul viitor? E posibil să concureze Sky sau Movistar. Cel mai probabil, Sky.

ciclism.ro: Dacă tot am pomenit despre Giro, înainte de ediția centenară, Michele Scarponi a murit în ceea ce a fost un incident tragic atât pentru noi, cât și pentru dumneavoastră, mai ales că a concurat pentru Androni.

Gianni Savio: Mi-a părut foarte rău să aud această veste. A fost dramatic. Am fost alături de familia sa. Michele Scarponi a fost un rutier pe care l-am adus atunci când trecea printr-o perioadă mai nefastă a carierei. Era un ciclist tânăr pe atunci.

ciclism.ro: A câștigat etape în Turul Italiei pentru echipa dumneavoastră.

Gianni Savio: Da, așa e. Alături de noi a avut rezultate deosebite. A câștigat Tirreno-Adriatico. A câștigat trei etape în Turul Italiei, a fost aproape de podium în Giro.

ciclism.ro: A reușit în cele din urmă să câștige Giro, în 2011, după descalificarea lui Alberto Contador.

Gianni Savio: Într-adevăr. A fost un moment dramatic, nu mi-a venit să cred și îmi pare nespus de rău pentru ceea ce a pățit.

ciclism.ro: Dacă tot vorbim de Italia și de dominația italiană, în aproximativ o oră va avea loc finala UEFA Champions League, între Juventus și Real Madrid.( n.r ieri seară). Ce pronostic aveți? Credeți că va câștiga Juventus de maniera în care s-a impus Androni aici?

Gianni Savio: Nu sunt un fan Juventus. Țin cu Torino, marea rivală a lui Juventus. Cred că va fi meci foarte strâns, ambele echipe sunt foarte puternice. (n.r. meciul s-a încheiat cu victoria clară a lui Real Madrid, scor 4-1)

ciclism.ro: Ce planuri aveți pentru mâine (n.r. azi)? O nouă victorie din partea lui Matteo Malucelli?

Gianni Savio: Pentru mâine (n.r. azi), este foarte important să obținem victoria în clasamentul general, prin Rodolfo Torres. Mâine este o etapă de plat, probabil că va exista o nouă șansă pentru o victorie din partea lui Matteo. De asemenea, un rezultat foarte bun ar fi și victoria în clasamentul tinerilor, prin Ivan Sosa. El este tânăr, l-am adus în echipa mea, are doar 19 ani.

ciclism.ro: Să înțeleg că el este viitoarea vedetă a echipei dumneavoastră?

Gianni Savio: Probabil. În mod normal, îmi pregătesc cicliștii pentru a fi buni, dar încetul cu încetul. Fără presiune. Am adus la profesioniști foarte mulți rutieri valoroși care au ajuns să câștige curse atât pentru noi, cât și pentru alte echipe.

ciclism.ro: Cum ar fi Scarponi?

Gianni Savio: Exact.

ciclism.ro: Domnule Savio, vă mulțumesc mult pentru timpul acordat.

Gianni Savio: Și eu vă mulțumesc. Să aveți o seară deosebită.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.