Matteo Malucelli face dubla în ultima etapă a Turului Ciclist al Bihorului. Rodolfo Torres s-a impus în clasamentul general.

Ediția a doua a Turului Ciclist al Bihorului urma să se încheie astăzi, dar, nu înainte de a avea ultima etapă. Cea de-a treia rundă a micii bucle bihorene a debutat la ora 12, startul festiv fiind dat din fața Consiliului Județean Bihor. Traseul zilei măsura 161 de kilometri, cu startul și finalul la Oradea. Pe drum, rutierii plutonului au traversat și localitățile Săcuieni, Otomani, Marghita, Pădurea Neagră și Aleșd.

Imediat după startul tehnic au apărut primele tentative de evadare. Primele încercări au fost anulate cu brio de pluton, însă, în cele din urmă, un mic grupuleț derutieri a reușit să se desprindă. Cei care își încercase norocul era format din Daniel Crista, Borut Ramsak, Charalampos Kasantras, Daniele Cazzola și doi dintre deținătorii tricourilor distinctive, Martini Boubal și Mattia Bais.

De altfel, din acest grup s-au decis și câștigătorii punctelor de la cele două sprinturi intermediare, dar și ale punctelor aferente cățărării de Pădurea Neagră. Daniel Crista s-a impus în primul sprint intermediar și prelua tricoul roșu virtual. Din nefericire pentru rutierul de la Steaua București, Mattia Bais a câștigat cel de-al doilea sprint și și-a adjudecat victoria în clasamentul tricoului roșu, aferent sprinturilor intermediare. Cățărarea de la Pădurea Neagră a fost adjudecată de Martini Boubal și astfel și-a asigurat în mod matematic victoria în clasamentul tricoului verde, dedicat celui mai bun cățărător.

Evadarea a avut la un moment dat un avans de patru minute față de plutonul fruntaș. Încet, dar sigur, trena dusă de Androni Giocattoli a tăiat din acest avans relativ mare. Cu toate acestea, la intrarea în Oradea, ultimii patru evadați nu fuseseră încă prinși. Până cu 8 kilometri înainte de final, Martini Boubal și Mattia Bais s-au încăpățânat să spere că victoria le va aparține. În cele din urmă, plutonul s-a regrupat, iar deznodământul era cel previzibil. Sprint masiv.

Matteo Malucelli a fost din nou fuoriclasse și a declanșat sprintul cu mai bine de 300 de metri înainte de final. O victorie lejeră și tânărul italian și-a dublat succesul din prima etapă, obținut tot în urma unui sprint masiv. Singura diferență a fost dată de ocupanții celorlalte două locuri de pe podium. Malucelli a fost urmat astăzi de alți doi italieni, Mattia Marcelli, respectiv Daniele Cazzola. Cel mai bine clasat dintre români a fost Marius Petrache, componentul echipei Steaua București reușind să încheie în top 20, pe locul 16.

Având în vedere faptul că ultima etapă a Turului Ciclist al Bihorului s-a încheiat la sprint masiv, cu un pluton compact, nu au existat modificări substanțiale în clasamentul general al competiției. Astfel, Gianni Savio și a sa echipă, Androni Giocattoli jubilează pentru al doilea an consecutiv, victoria fiind obținută de această dată de Rodolfo Torres. Podiumul final a fost completat de Luca Chirico (Torku) și de un alt component al formației italiene Androni Giocattoli, Ivan Sosa.

Nici celelalte tricouri distinctive nu și-au schimbat deținătorii. Martini Boubal a obținut o victorie clară în clasamentul tricoului verde, dedicat celui mai bun cățărător. Matteo Malucelli a obținut nu doar o nouă victorie de etapă ci și un tricou alb mai mult decât meritat. În clasamentul sprinturilor intermediare, Mattia Bais și-a păstrat in extremis tricoul roșu în fața lui Daniel Crista, în timp ce, Ivan Sosa și-a confirmat statutul de mare speranță a viitorului și a adus și tricoul portocaliu, dedicat celui mai bun tânăr sub 23 de ani, în vitrina de trofee a echipei Androni Giocattoli.

Următoarea competiție de rang internațional care va fi organizată în România este Turul Ciclist al Sibiului. Această competiție se va desfășura în perioada 5-9 iulie.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.