Această cățărare mai puțin cunoscută din Italia a ajuns în ultimele zile un subiect de discuție în comunitatea online de cicliști, după ce La Flamme Rouge i-a realizat profilul care arată absolut înspăimântător.

Situată în Lombardia, Pozza San Glisente are o lungime de 10,2km și o pantă medie de 18,1%. Nu vrem să ne gândim cât ar fi panta medie dacă am elimina primii doi kilometri, care sunt mai ”lejeri”, mai precis 2,8%, respectiv 11,6%.

Desigur, prin pădurile lumii putem găsi poate cățărări și mai teribile, însă Pozza San Glisente poate fi urcată și cu o bicicletă de șosea, chiar dacă asfaltul nu este cel mai bun, iar pe unele porțiuni este înlocuit de piatra cubică de care fuge orice cățărător pur.

Pe Strava, datele ascensiunii diferă puțin, însă nu le putem lua drept reper în condițiile în care un singur temerar a reușit să parcurgă acest segment. Eros Forenzi este numele utilizatorului ce a urcat Pozza San Glisente într-un timp de peste 3 ore și o viteză medie de 3,2km/h! Ceea ce ne face să ne întrebăm câți kilometri au fost parcurși pe bicicletă și câți pe lângă ea.

În aceste condiții, nu este de mirare că pe Youtube a apărut doar un clip cu coborârea acestui munte și nici unul cu urcarea sa.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.