Peter Kennaugh s-a impus în penultima etapă din Criteriul Dauphine.

Ziua a început devreme cu acțiune foarte intensă. Încă din primii kilometri, mai mulți rutieri au format o evadare numeroasă. Încet, dar sigur, cățărările zilei au departajat favoriții de outsideri. În frunte, Peter Kennaugh și Ben Swift se duelau pentru ceea ce părea a fi o victorie britanică.

În spate, Romain Bardet a aruncat toate armele rămase și a atacat pentru a mai recupera din deficitul ce-l despărțea față de ceilalți mari favoriți. În plutonul favoriților, Richie Porte părea ca scos din cutie, iar tricoul său galben nu părea să fie pus sub pericol.

Pe începutul cățărării finale, Peter Kennaugh l-a lăsat la vatră pe Ben Swift și și-a forțat drumul către o victorie istorică pe legendarul Alpe d’Huez. Ben Swift a venit pe un excelent loc secunde, iar britanicii jubilau o dublă surprinzătoare. Jesus Herada și Jelle Vanendert au scăpat de plutonul urmăritor și au încheiat pe trei și patru.

Romain Bardet a încheiat o zi excelentă pe poziția a cincea. Cel mai bine clasat dintre francezi a atacat spre finalul etapei, dar, a reușit să recupereze doar 42 de secunde față de Richie Porte și compania. Și dacă tot am menționat numele liderului de la general, australianul a mai adăugat alte 23 de secunde astăzi, după ce, Chris Froome a clasat pe ultimii metri ai zilei. Porte s-a clasat pe șase și a fost urmat de Jakob Fuglsang, Andrew Talansky, Alberto Contador și Fabio Aru.

În clasamentul general, după cum aminteam mai sus, Richie Porte se desprinde în frunte, cu un avantaj de 1:02 în fața lui Chris Froome. Podiumul este completat, în continuare, de Jakob Fuglsang, în timp ce Alejandro Valverde și Alberto Contador completează topul primilor cinci.

Criteriul Dauphine se va încheia mâine cu ultima etapă, cea de-a opta, care se va desfășura între Albertville și Plateau de Solaison pe o distanță de 115 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.