Karly Coleman, o doctorandă de la Faculty of Agricultural, Life and Environmental Sciences din Edmonton, Canada, a descoperit că identitatea cicliștilor este strâns conectată de bicicletele lor.

Canadianca a intervievat 28 de cicliști pentru a analiza modul în care personalitatea lor este influențată de bicicletă. Aceasta a descoperit că entuziaștii ciclismului formează în cele mai multe cazuri legături strânse cu bicicletele lor, fiind chiar atașați emoțional de acestea.

”Toți mi-au spus că iubesc modul lor de a trăi și felul în care interacționează cu lumea pe două roți”, spune Coleman.

Participanții la cercetare au mărturisit că pe bicicletă ajung să cunoască orașele în care locuiesc mult mai bine, tentația de a merge pe străzi mai înguste și mai puțin circulate fiind mai mare atunci când sunt în șa.

”Ajungi să îți cunoști cartierul într-un mod mai intim. Înveți pe de rost toate semnele de circulație, toate gropile, ajungi să îți cunoști vecinii, câinii care te vor lătra furios dincolo de garduri… Mersul cu bicicleta oferă o manieră aparte de a cunoaște un loc”.

Un alt aspect pozitiv confirmat de studiul lui Karly Coleman este acela al formării prieteniilor puternice în timpul experiențelor memorabile cu bicicleta.

”Naște dorința de a ieși mai des”, spune aceasta. ”Când ieși la ture cu prietenii ai parte de amintiri plăcute pe care vrei să le repeți. Mașinile sunt un schelet ce nu te conectează cu mediul înconjurător.”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.