Domenico Pozzovivo

O zi plină de ciclism astăzi în Europa, cu patru curse importante disputându-se simultan în Elveția, Slovenia, Olanda și Franța.

Turul Elveției 

Începem cu Turul Elveției, cursă ce a revenit azi în munți. După o luptă echilibrată pe Albulapass, Domenico Pozzovivo (AG2R) a reușit să îl deposedeze pe Damiano Caruso (BMC) de tricoul galben și cu ajutorul bonificațiilor obținute în urma victoriei de etapă. Pe șosea au fost 15s diferență între cei doi, însă cele 10s primite bonus îl propulsează pe Pozzovivo în fruntea ierarhiei general.

Caruso rămâne în luptă, având în acest moment același timp cu cățărătorul celor de la AG2R. Steven Kruijswijk (LottoNl-Jumbo) se află și el aproape, la 13s de Pozzovivo, la fel ca și Simon Spilak (Katusha-Alpecin), care ocupă poziția a 4-a, la 22s de lider.

Turul Sloveniei 

Turul Sloveniei este cursa în care Mark Cavendish revine pe bicicletă. Competiția a debutat cu un previzibil sprint masiv la final, ce a fost influențat și de o căzătură urâtă în ultimul kilometru. Sam Bennett (Bora-hansgrohe) a fost cel mai rapid rutier, irlandezul fiind urmat pe podiumul zilei de Sonny Colbrelli (Bahrain Merida) și de Luka Mezgec (Orica-Scott).

Route du Sud

O altă cursă ce a început astăzi este Route du Sud, competiție folosită de rutieri precum Sergio Henao, Geraint Thomas sau Rigoberto Uran pentru a reintra în ritm de cursă înaintea Turului Franței.

Pe un traseu cu câteva cățărări destul de serioase, evadații au fost cei care au avut câștig de cauză în runda inaugurală. Julien Loubet a obținut un succes mare pentru echipa continentală Equipe Cycliste Armée de Terre, în fața unor rutieri de WorldTour precum Silvan Dillier (BMC), Richard Carapaz (Movistar) sau Kenny Elissonde (Sky).

Plutonul nu a avut chef de muncă azi și a sosit la aproape 6 minute de Loubet, ceea ce înseamnă că lupta pentru victoria de la general este foarte probabil să se dea între cei care s-au aflat azi în evadare.

Ster ZLM

În Olanda s-a disputat cea de-a doua etapă din Ster ZLM, Dylan Groenewegen (LottoNl-Jumbo) fiind marele învingător al zilei. Acesta i-a învins la Hoogerheide pe Max Walscheid (Team Sunweb) și Moreno Hofland (Lotto Soudal).

Lider rămâne Primoz Roglic (LottoNl-Jumbo), care s-a impus în contratimpul individual de ieri.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.