Turul Elveției

Peter Sagan a ajuns la cota 15 în Turul Elveției, după un nou succes de etapă categoric. Victoria campionului mondial din etapa a 8-a nu a fost pusă nici o secundă în pericol de Sacha Modolo (UAE Team Emirates) sau de Matteo Trentin (Quick-Step Floors), care s-au văzut nevoiți să se mulțumească cu locurile doi și trei.

Simon Spilak (Katusha-Alpecin) rămâne liderul cursei, după victoria de ieri din etapa regină. Acesta este urmat la 52s de Damiano Caruso (BMC) și la 1min05s de Steven Kruijswijk (LottoNl-Jumbo).

Configurația finală a ierarhiei generale va fi decisă în contratimpul individual de mâine.

Turul Sloveniei

Etapa regină a Turului Sloveniei a fost adjudecată de marele favorit al cursei, Rafal Majka (Bora-hansgrohe). Acesta i-a învins, după un sprint în trei, pe Giovanni Visconti (Bahrain Merida) și Jack Haig (Orica-Scott) în vârful cățărării Rogla.

Polonezul preia tricoul verde, acordat liderului clasamentului general, pe care va trebui să îl apere în ultima etapă, când plutonul va ajunge la Novo Mesto.

Majka are un avantaj de doar 8s în fața lui Visconti, însă profilul ultimei runde nu lasă prea mult loc de atacuri din partea rutierilor de general.

Route du Sud

Și în Route du Sud a fost programată astăzi cea mai dificilă etapă, cu Col du Tourmalet pe traseu. În final, cursa a cunoscut două lupte paralele, una pentru victoria de etapă între Pierre Rolland (Cannondale-Drapac) și Gianni Moscon (Sky), iar alta pentru clasamentul general între o parte din evadații ce au câștigat în prima etapă minute bune în fața plutonului.

Silvan Dillier (BMC) a fost singurul dintre atacanții de joi ce au plecat și azi în evadare, iar acțiunea elvețianului s-a dovedit a fi una de succes. Dillier a terminat etapa pe 5 și a urcat pe prima poziție în clasamentul general, având un avantaj de o secundă în fața locului doi, ocupat de Richard Carapaz (Movistar).

Pierre Rolland a fost cel care a trecut primul linia de sosire la Gavarnie-Gèdre și a obținut al doilea succes al sezonului, după victoria din Turul Italiei.

Ster ZLM

Nici cursa olandeză Ster ZLM nu a făcut notă discordantă, etapa regină fiind programată tot sâmbătă, pe un traseu perfect pentru puncheuri.

După succesul obținut ieri de Simon Spilak în Turul Elveției, Jose Goncalves a adus astăzi un nou motiv de bucurie echipei ruso-elvețiene, odată cu succesul din etapa a 3-a a Ster ZLM. Portughezul a fost urmat de Laurens De Plus (Quick-Step Floors).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.