Daniel Crista

Printre numeroasele curse din Europa ce s-au disputat săptămâna trecută s-a strecurat și Turul Serbiei, o competiție compusă din trei etape în acest an.

La start s-au aflat și cele două echipe românești de șosea, Steaua București și Tușnad. Prima etapă a fost una de succes pentru ambele formații, argentinianul celor de la Tușnad, Hugo Angel Velazquez câștigând runda după un sprint, în timp ce Daniel Crista punea mâna pe tricoul acordat celui mai bun cățărător. De altfel, nici rutierul Stelei nu a sosit rău în etapă, terminând pe 8.

În cea de-a doua etapă, Ruben Ramos, un alt argentinian de la Tușnad, termina pe 7, cu Daniel Crista al 13-lea la sosire. Acesta din urmă și-a apărat prima poziție în ierarhia cățărătorilor și în etapa a 3-a, iar la finalul cursei a urcat pe podium pentru a îmbrăca tricoul albastru.

Clasamentul general a fost câștigat de grecul Charalampos Kastrantas, care a terminat cursa în același timp cu Luca Chirico. Ruben Ramos de la Tușnad a ocupat a 6-a poziție, iar Daniel Crista s-a clasat al 13-lea.

Pentru cele două echipe urmează acum Campionatale Naționale și Turul Sibiului, cursă ce debutează miercuri, 5 iulie.

2 COMMENTS

  1. […] Echipa Steaua ar putea miza pe forța grupului și pe prezența în lotul său a mai multor rutieri capabili de a câștiga. Daniel Crista, coechipier cu Petrache la Steaua, vine după un Tur al Serbiei bun, în care și-a adjudecat tricoul celui mai bun cățărător. […]

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.