Marius Petrache

Cea de-a 68-a ediţie a Campionatelor Naţionale de Ciclism pe Şosea se anunţă foarte disputată la toate categoriile, mai ales la cea de Elite.

Cei mai valoroşi ciclişti români ai momentului se vor întrece pentru medalii pe traseele din jurul comunei Bucov, judeţul Prahova, întrecerea fiind organizată de Asociaţia Judeţeană de Ciclism Prahova, în parteneriat cu Federaţia Română de Ciclism şi cu Consiliul Judeţean Prahova.

La categoria Elite masculin, Marius Petrache (CSA Steaua Bucureşti) va încerca să-şi apere titlul cucerit anul trecut, dar nu va avea o misiune facilă.

Pe acesta vor încerca să-l detroneze sportivi precum Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantin), Daniel Crista (Christina Jewelry-Kuma p/b Officine Mattio) sau Serghei Ţvetcov (Jelly Belly Maxxis), cel din urmă având, totodată, şi el de apărat titlul obţinut la contratimp individual la ediţia precedentă.

De asemenea, ca în orice competiţie sportivă, pot apărea şi surprize, fiind, cu siguranţă, mulţi ciclişti care vor încerca să se afirme la această ediţie de campionat, mai ales că sunt în joc şi puncte în clasamentul Uniunii Cicliste Internaţionale.

În ceea ce priveşte concursul feminin la categoria Elite, nici acesta nu va fi lipsit de numele importante ale ciclismului românesc, câştigătoarea precedentelor două ediţii – Ana Covrig (Top Girls Fassa Bortolo) urmărind să cucerească a treia oară la rând medalia de aur.

Tânăra de 22 de ani va avea rivale de top, dintre care se remarcă fosta patinatoare ploieşteană Daniela Dumitru (Giusfredi Bianchi), în prezent reprofilată la ciclismul profesionist, urmând să ia parte la Turul Italiei, varianta feminină, chiar după competiţia naţională.

De asemenea, nu pot fi excluse din calcule nici vicecampioana de anul trecut, Marike Tache, dar nici apariţia unui nume nou pe prima scenă naţională, reprezentând cea mai bună oportunitate pentru a atrage atenţia unor echipe importante.

Mai multe detalii despre program, înscriere şi categoriile de concurs găsiţi aici.

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.