favoriti CN 2017

Așa cum vă anunțam acum câteva zile, în acest weekend, la Bucov, se vor disputa Campionatele Naționale de Șosea, iar principalii favoriți pe hârtie par a fi Marius Petrache, Daniel Crista și Eduard Grosu.

Am stat de vorbă cu aceștia, dar și cu campionul național U23, Emil Dima, pentru a afla cum se simt înaintea punctului culminant al sezonului și ce părere au despre traseu.

Campionul en-titre în proba de fond, Marius Petrache (Steaua), ne-a spus: ”Mă simt bine, normal că îmi doresc să îmi păstrez titlul. La contratimp nu știu ce o să fie pentru că nu am bicicletă de contratimp, am împrumutat una ieri și sper să mă simt bine pe ea. Dacă iau podium la contratimp sunt mulțumit, dar cel mai mult mi-ar plăcea să câștig din nou la proba de fond”.

Eduard Grosu vine la Campionatele Naționale după o accidentare ce l-a ținut în afara competițiilor aproximativ o lună, iar așteptările sale nu par a fi foarte mari: ”Nu sunt în formă, dar particip pentru a avea o cursă în plus și pentru a accelera refacerea. Traseul este greu și în condiții normale mi-ar fi plăcut. În 2014 am câștigat titlul aici.”

Echipa Steaua ar putea miza pe forța grupului și pe prezența în lotul său a mai multor rutieri capabili de a câștiga. Daniel Crista, coechipier cu Petrache la Steaua, vine după un Tur al Serbiei bun, în care și-a adjudecat tricoul celui mai bun cățărător.

”Ca orice concurent, vreau să câștig!”, ne-a spus Daniel Crista. ”Traseul este fain, am mai concurat acolo și am câștigat. Forma este bună, având în vedere ca am mers bine în Turul Serbiei. Sper să am o zi bună mâine, dar orice se poate întâmpla”.

Unul dintre cicliștii ce le-ar putea strica planurile celor trei corifei este Emil Dima, campionul național U23. Acesta a avut rezultate bune în 2017 și vine la Campionatele Naționale după un loc 13 în etapa regină a Turului Bihorului, plus o victorie în weekend în RGT Infernul Muntelui.

”Traseul este variat și este posibil orice. Toți îl cunosc pentru că au mai participat pe acest traseul la alte curse. Eu zic că între Grosu, Crista și Petrache se va da lupta pentru titlul național”, spune Dima.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.