Cannondale SuperSix EVO este bicicleta pe care băieții de la Cannondale-Drapac au folosit-o în Turul Italiei și pe care vor merge și în Turul Franței.

Pierre Rolland este singurul ciclist al echipei americane ce a fost prezent în Giro și va merge și în Le Tour. Francezul a câștigat o etapă în Italia chiar pe bicicleta pe care o prezentăm în acest articol și speră să dubleze succesul și cu unul în cursa sa de casă.

În vremuri în care toate companiile încearcă să dea o formă cât mai aerodinamică bicicletelor, Cannondale rămâne mai conservatoare, iar forma clasică a tuburilor ce formează cadrul modelului SuperSix EVO confirmă acest lucru. De altfel, acest cadru nu este foarte diferit de modelele Cannondale din anii ’90 pe care pedalau Mario Cipollini sau Ivan Gotti.

Echipa condusă de Jonathan Vaughters folosește o transmisie mixtă, cu componente FSA și Cannondale la angrenaj, alături de componente Shimano Dura-Ace Di2.

Se întâmplă destul de rar ca o echipă de acest nivel să folosească un amestec de trei producători pentru transmisie, iar un lucru și mai ciudat este că americanii nu folosesc întregul angrenaj Cannondale, ci doar brațele pedaliere, deși angrenajele Cannondale sunt unele dintre cele mai apreciate și scumpe.

Bicicleta lui Rolland era echipată cu roți Mavic Cosmic Pro Carbon SL C, plus cauciucuri produse tot de compania franceză.

Ghidonul și pipa sunt modele FSA, iar de ghidon observăm atașat nelipsitul suport Garmin.

Schema de culori a cadrului este una ce iese în evidență indubitabil într-un pluton plin de echipamente și biciclete negre.

 

1 COMMENT

  1. Bun. Am ajuns la finisajele de detalui. Acum pot arăta ce se poate face cu muncă, perseverență, dar mai ales pricepere. Pe Facebook am postat primele fotografii – deocamdată făcute cu telefonul mobil la mine pe terasă – cu bicicleta ce are real doar 2,8kg. Și ca premiu cel mare, o cutie de viteză modulată cu un disponibil de 48 trepte de viteze, integrată în cadrul de doar 560g. Alte detalii, filmulețe și explicații, în zilele următoare.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.